Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Tai geriausias dalykas, kurį galite pagaminti iš kopūstų ir bulvių! Nuostabi vakarienė, „pagaminta iš nieko”

Virtos bulvės
3 min. skaitymo

Tai geriausias dalykas, kokį tik esu gaminusi iš kopūstų ir bulvių! Tobulo patiekalo receptas, minimaliai ingredientų, gardus ir maistingas! Jūs būsite sužavėti mano receptu!

Bulvių košės lazdelėms:

  • Bulvės – 0,5 kg
  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Druskos – 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Miltai – 180–200 g

Troškintoms daržovėms:

  • Kopūstai – 1 kg
  • Morka – 1 vnt.
  • Svogūnas – 1 vnt.
  • Aliejus – 2 šaukštai
  • Cukrus – 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų – pagal skonį

Paruošimas

Troškintų daržovių gaminimas

Kopūstą susmulkinu. Morką sutarkuoju stambia tarka, o svogūną mėgstu supjaustyti juostelėmis. Dabar sujungiu visas daržoves, lengvai suspaudžiu, kad sumažėtų tūris.

Į keptuvę įpilu aliejaus – kartais imu šoninės ar mėsos gabalėlį skoniui, jei tokio yra. Visas daržoves kartu apkepu. Kai kopūstas keptuvėje suminkštėja ir tampa skaidrus – įberiu cukraus. Tai mano gudrybė: kopūstas iš karto įgauna gilesnį skonį ir šiek tiek karamelizuojasi. Tada druskos ir pipirų – viskas pagal skonį, būtinai ragauju gamindama.

Bulvių lazdelių gaminimas

Pradedu virti nuskustas bulves. Kai jos išverda, iš karto jas sutrinu, kol dar karštos. Netrinu į tyrę, o palieku nedidelius gumulėlius. Dabar bulves reikia atvėsinti – nelauksiu pusvalandžio, perkeliu į lėkštę, 5 minutes – ir jos jau kambario temperatūros.

Dabar ruošiu tešlą lazdelėms. Į atvėsusias bulves įmušu kiaušinį, įberiu druskos ir palaipsniui suberiu miltus. Nededu visko iš karto, nes kiekvienos bulvės skirtingos: vienos būna sausesnės, kitos drėgnesnės. Viską sumaišau į lipnią tešlą – neminkau, tiesiog surenku ingredientus. Suformuoju tešlą į dešrą ir iš karto supjaustau lazdelėmis. Apvolioju jas miltuose – be miltų, lazdelės limpa prie rankų ir stalo.

Bulvių lazdelės su kopūstais
Bulvių lazdelės su kopūstais

Lazdelių virimas:

Užkaitinu puodą su vandeniu ant stipriausios kaitros, įberiu nemažai druskos. Kai vanduo užvirs, įmetu pirmąją lazdelių partiją – ne daug, kad nesuliptų. Vos pamaišau, uždengiu dangčiu. Kai tik jos iškyla, palaikau 40 sekundžių, daugiausiai 1 minutę. Ilgiau negalima, nes išsiplės. Išimu pirmąją lazdelių partiją, iš karto įmetu antrąją. Jos minkštos, bet nesubyra – svarbiausia su jomis būti atsargiems.

Patiekimas:

Ir štai, patiekalas paruoštas! Dedu lazdeles į lėkštę, ant viršaus – karštą troškintą daržovių mišinį. O tada visiems patinka kas: imu šaukštą grietinės, kartais pasidarau lengvo česnakinio padažo. Toks paprastas ir jaukus patiekalas. Paprastos daržovės – ir gaunasi tobula vakarienė!

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.