Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Pilu pieną į stiklainį ir palieku per naktį, ryte atidarau…: paprastas Filadelfijos sūrio receptas iš pieno

Filadelfijos sūris
2 min. skaitymo

Naminis Filadelfijos sūris – tai ekonomiškas būdas mėgautis švelniu kreminio sūrio skoniu. Šis receptas parodo, kaip iš įprasto pieno pagaminti ne tik sūrį, bet ir pagrindinius ingredientus – jogurtą ir grietinę.

Ingredientai:

Filadelfijos sūriui:

  • Grietinė (20-30% riebumo) – 300 g
  • Jogurtas – 300 g
  • Citrinos sultys – 1-1,5 arbatinio šaukštelio
  • Druska – 1 arbatinis šaukštelis

Jogurtui:

  • Pienas (nenugriebtas) – 1 l
  • Jogurto raugas arba natūralus jogurtas – 2-3 valgomieji šaukštai

Grietinei:

  • Grietinėlė (15-20% riebumo)
  • Grietinės raugas arba natūrali grietinė – 1 valgomasis šaukštas
Filadelfijos sūris 2
Filadelfijos sūris 2

Gaminimo eiga:

1. Jogurto gaminimas Į puodą supilkite litrą pieno ir įmaišykite raugą arba 2-3 šaukštus natūralaus jogurto. Pašildykite pieną iki 40°C (turėtų būti šiltas, bet ne karštas). Supilstykite į sterilizuotus stiklainius ir palikite 40°C temperatūroje 8 valandoms. Galite naudoti specialią jogurto gaminimo priemonę arba šiltą orkaitę. Po 8 valandų perkelkite į šaldytuvą 2 valandoms, tada perkoškite per sietelį ir grąžinkite į šaldytuvą dar 6 valandoms sustorėti.

2. Grietinės gaminimas Į grietinėlę įmaišykite valgomąjį šaukštą grietinės raugo arba natūralios grietinės. Laikykite 30°C temperatūroje 8 valandas.

3. Sūrio gaminimas Dubenėlyje sumaišykite 300 g jogurto ir 300 g grietinės. Įberkite arbatinį šaukštelį druskos ir įpilkite 1,5 arbatinio šaukštelio citrinos sulčių. Masę supilkite į marlę ar tankų audinį, sudėkite į kiaurasamtį, uždėkite nedidelį svorį ir palikite šaldytuve mažiausiai 12 valandų. Kuo ilgiau laikysite, tuo tirštesnis bus sūris.

Patarimai sėkmingam rezultatui:

  • Naudokite šviežią, kokybišką pieną
  • Kruopščiai sterilizuokite stiklainius, kad išvengtumėte nepageidaujamų bakterijų
  • Griežtai laikykitės nurodytos temperatūros – per aukšta temperatūra sugadins raugą
  • Neskubėkite – ilgesnis laikymas šaldytuve užtikrins geresnę konsistenciją
  • Vietinės gamybos pieno produktai dažnai būna pigesni ir kokybiški

Ekonominis pranašumas Gaminant namuose, Filadelfijos sūris kainuoja kur kas mažiau nei perkant parduotuvėje. Be to, galite kontroliuoti ingredientų kokybę ir reguliuoti skonį pagal savo poreikius.

Šis naminis Filadelfijos sūris puikiai tinka sumuštiniams, desertams ar kaip pagrindas įvairiems padažams. Mėgaukitės natūraliu skoniu ir džiaukitės sutaupytais pinigais!

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.