Norint paruošti tikrai gardžią lengvai sūdytą žuvį, nereikia jos marinuoti kelias valandas – pakanka paruošti vakare, o ryte ji bus paruošta valgyti.
Pagal šį receptą galite greitai paruošti lengvai sūdytą lašišą aliejuje. Žuvis aliejuje yra daug tvirtesnė ir ragaujant nesubyra, todėl namų šeimininkės dažnai mėgsta šį marinavimo būdą. Jei niekada neragavote žuvies aliejuje, tuomet turėtumėte tai padaryti dabar – atverkite naujus horizontus ir paragaukite naujų patiekalų.
Ingredientai lengvai sūdytai lašišai
Norėdami paruošti lengvai sūdytą lašišą, jums reikės minimalių ingredientų. Pirmiausia paruoškite viską pagal sąrašą, o tada pereikite prie gaminimo. Procesas nėra sudėtingas, o ypač ingredientų sąrašas. Jums reikės:
- 700 gramų lašišos filė
- 1,5 šaukšto druskos
- 1 arbatinio šaukštelio cukraus
- Prieskoniai pagal jūsų skonį
- 100 ml augalinio aliejaus
- 2-3 lauro lapai
- Svogūnas – pagal poreikį
Lengvai sūdytos lašišos gaminimo eiga
Lašišą reikia atšildyti, bet ne iki galo – kad būtų lengviau ją supjaustyti. Paruoštą filė supjaustykite porcijomis. Iš vienos žuvies gausite apie 700 gramų filė.
Į dubenį įberkite 1,5 šaukšto druskos, 1 arbatinį šaukštelį cukraus ir viską išmaišykite. Žuvies filė sudėkite į atskirą indą, pagal skonį įberkite mėgstamų prieskonių, taip pat lauro lapus ir druskos bei cukraus mišinį. Įpilkite 100 ml aliejaus.
Palikite žuvį marinuotis 10–12 valandų, o po šio laiko galite drąsiai ją ragauti. Ilgiau laikyti nereikia, nes tada marinatas pradės per daug veikti žuvį.
Marinavimui galite pridėti ir svogūnų žiedų – bus skanu su virtomis bulvėmis. O iš žuvies galvos ir nuopjovų galite pasigaminti žuvies sriubos.
Skanaus!