Jos skonis nuostabus, ypatingas ir unikalus, visiškai kitoks nei bet kurios kitos sriubos, kurias esu ragavusi. O svarbiausia, kad ją tikrai lengva ir greita pagaminti, tad tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniam patiekalui, tiek ypatingoms progoms.
Šiai gardžiai sriubai pagaminti reikės trijų žalių saldžiųjų paprikų. Kruopščiai jas nuplaukite, perpjaukite pusiau, pašalinkite visas sėklas ir baltą šerdį, tada supjaustykite paprikas labai mažais, lygiais kubeliais, kad jos tolygiai apkeptų verdant ir suteiktų patiekalui ypač gaivų ir saldų skonį.
Viską iškepkite vienoje keptuvėje iš karto – supilkite augalinį aliejų, įkaitinkite jį ir sudėkite paprikas, lengvai pakepinkite jas vieną minutę.
Tada paimkite dvi vidutinio dydžio morkas, sutarkuokite jas stambia tarka ir sudėkite į keptuvę su paprikomis, tada kepkite 2–3 minutes.
Toliau imame žalumynus – pirmiausia paruošiame ryšulėlį laiškinių svogūnų ir ryšulėlį krapų. Žalumynus susmulkiname peiliu, krapus atidėkite į šalį, o svogūnus suberkite į keptuvę su paprikomis ir morkomis.
Įdėkite vieną valgomąjį šaukštą sviesto ir kepkite dar 2–3 minutes.
Tada į keptuvę suberkite 100 gramų miltų, viską gerai išmaišykite ir kepkite kartu su svogūnais, morkomis ir paprikomis 2 minutes.
Miltai turėtų šiek tiek paruduoti. Supilkite 500 mililitrų vandens ir gerai išmaišykite, kad visi miltų gumulai visiškai ištirptų. Tada įpilkite dar 1,5 litro vandens.
Tada paimkite keturias vidutinio dydžio bulves ir supjaustykite jas mažais kubeliais.
Bulves sudėkite į puodą su kitais ingredientais, užvirinkite vandenį ir virkite ant vidutinės ugnies, uždengę, apie 10 minučių.
Toliau paimkite 250 gramų baltos žuvies filė (galite naudoti bet kokią žuvį, aš pasirinkau menkę) ir supjaustykite ją kubeliais – nereikia smulkinti, kad žuvis gerai jaustųsi sriuboje.
Taip pat reikia 250 gramų raudonos žuvies filė (bet kokios rūšies), taip pat supjaustytos dideliais kubeliais.
Supjaustytą žuvį sudėkite į puodą, sumaišykite ir įberkite prieskonių: druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.
Troškinkite sriubą apie 8–10 minučių – to pakanka, kad bulvės ir žuvis išvirtų. Galiausiai suberkite smulkiai supjaustytus krapus. Į sriubą būtinai įpilkite pusės citrinos sulčių, dar kartą viską gerai išmaišykite ir galite patiekti.
Išėjo labai skani, aromatinga ir sodri sriuba! Mums su šeima ji labai patiko!
MILTUS GERIAU PAKEISTI SŪRIU , GALIMA LYDYTĄ SURELI ARBA KAS KOKĮ MEGSTA