Lengvas, gaivus ir labai greitai paruošiamas patiekalas – tobulas vasaros skonių derinys: saldūs persikai, švelni mocarela ir sultinga kepta vištiena. Puikiai tinka lengvai vakarienei ar pietums.
Sudedamosios dalys (2 porcijoms)
- 2 vištienos filė
- 2 kietesni persikai (kad kepant išlaikytų formą)
- 100 g mocarelos (rutuliukų arba mažų gabalėlių)
- 100 g mišrių salotų (rukolos, špinatų, salotų lapų)
- Sauja graikinių riešutų arba migdolų
- Alyvuogių aliejus
- Balzaminis actas arba balzaminė grietinėlė
- Druska, pipirai, džiovintas bazilikas – pagal skonį
Paruošimas
- Paruoškite vištieną. Filė supjaustykite juostelėmis, pagardinkite druska, pipirais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite džiovintu baziliku. Kepkite grilio keptuvėje arba paprastoje keptuvėje, kol iškeps.
- Apkepkite persikus. Supjaustykite juos griežinėliais ir toje pačioje keptuvėje kepkite po 1–2 min. iš kiekvienos pusės, kol lengvai karamelizuosis.
- Sukraukite salotas. Dideliame dubenyje sumaišykite salotų lapus, persikų griežinėlius ir mocarelos rutuliukus. Sudėkite vištienos gabalėlius.
- Pagardinkite. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu (arba grietinėle), pabarstykite riešutais.