Pomidorų sultys yra populiariausios tarp visų rūšių sulčių ir dažnai ruošiamos namuose. Dalijamės geriausiu ir lengviausiu šio gėrimo receptu 2025–2026 metų žiemai.
Sultys vaidina svarbų vaidmenį mūsų gyvenime, ypač jas mėgsta vaikai. Tačiau visi žino, kad parduotuvėse parduodamos sultys ne visos yra naudingos ir dažnai jose yra cheminių medžiagų, kurios gali kenkti sveikatai. Vasarą labai lengva patiems pasigaminti šviežiai spaustų sulčių, tačiau žiemą lieka tik pirkti parduotuvėje.
Štai kodėl daugelis šeimininkių pradeda ruošti tokius gėrimus vasarą žiemai, kaip darydavo mūsų močiutės. Pagrindinis tokių sulčių privalumas – jose nėra jokių dažiklių, kvapiųjų medžiagų ar konservantų. Siūlome pomidorų sulčių receptą, kuris patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams, o šaltuoju metų laiku sugrąžins vasaros skonį.
Ingredientai:
- Pomidorai
- Druska
Paruošimas:
- Paruoškite pomidorus – nuplaukite, pašalinkite kotelius ir, jei pomidoras kažkur pažeistas, jį sutvarkykite.
- Išspauskite sultis – pomidorus supjaustykite gabalėliais ir perleiskite per sulčiaspaudę.
- Virimas – sultis supilkite į didelį puodą ir užvirinkite. Virkite 25 minutes ant silpnos ugnies. Jei atsiranda putų, jas nedelsiant pašalinkite.
- Pasūdykite – virimo pabaigoje sultis pasūdykite pagal skonį.
- Pilstykite – paruoštą gėrimą supilkite į iš anksto sterilizuotus stiklainius, sandariai uždarykite dangteliais.
- Atvėsinimas – stiklainius apverskite aukštyn kojomis ir uždenkite rankšluosčiais, kol atvės.
Močiučių patarimai prieskonių mėgėjams
Mūsų močiutės dažnai pridėdavo:
- Lauro lapų
- Muskato riešuto
- Gvazdikėlių
- Juodųjų arba kvapiųjų pipirų
Tai buvo daroma siekiant praturtinti gėrimo skonį. Jei norite aštrumo, galite įdėti čili pipirų – pomidorų sultys bus pikantiškesnės.
Svarbu: Tinkamai paruoštos ir užkonservuotos sultys išsilaiko visą žiemą. Jos bus natūralios, sveikos ir daug skanesnės nei parduotuvėje perkamos.