Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Cukiniją tik sutarkavau ir įpyliau šiek tiek kefyro – skanūs blynai per 20 minučių, kuriuos šeima valgo vieną po kito

Nuostabūs cukinijų blynai
3 min. skaitymo

Paprastas receptas, kuriame dera cukinijų gaivumas ir kefyro minkštumas – vos per 20 minučių ant stalo turėsite minkštus, aromatingus, lengvai traškius blynus, kurie akimirksniu išnyks iš lėkštės.

Cukinijų sezonas – puikus metas išbandyti receptus, kurie derina paprastumą, greitą gaminimą ir puikų skonį. Šie cukinijų blynai yra tikras vasaros atributas – vos su keliais lengvai prieinamais ingredientais galite pagaminti sotų patiekalą, kuris patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams.

Vienas didžiausių šio recepto privalumų yra tas, kad jam nereikia sudėtingo paruošimo ar ilgo laiko virtuvėje. Tereikia sutarkuoti cukiniją, įpilti kefyro ir keletą kitų kasdienių ingredientų, išmaišyti tešlą ir per kelias minutes iškepti blynus su auksine plutele. Rezultatas – minkšti ir aromatingi blynai su lengvu traškumu išorėje.

Šie blynai yra universalūs – juos galima patiekti kaip užkandį, garnyrą prie mėsos ar žuvies arba valgyti su grietine ar jogurtu. Jie skanūs tiek karšti, tiek šalti, todėl galite juos pasiimti su savimi į pikniką arba įdėti į vaikų pietų dėžutes.

Cukinijų blynų gaminimas
Cukinijų blynų gaminimas

Ingredientai (apie 10 blynų):

  • Cukinijos – 350 g
  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Kefyras (2,5 % riebumo) – 250 ml
  • Druska – pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai – pagal skonį
  • Kepimo soda – 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Kietasis sūris – 100 g (galima pakeisti feta)
  • Kvietiniai miltai – 6–7 valg. šaukštai su kaupu (priklausomai nuo cukinijų sultingumo)
  • Kepimui – šiek tiek aliejaus

Paruošimas žingsnis po žingsnio:

1. Cukinijų paruošimas

Cukiniją sutarkuokite stambia tarka. Jei odelė plona ir jauna, galite jos nelupti. Jei cukinija labai sultinga, galite šiek tiek nuspausti sultis.

2. Tešlos paruošimas

Įmuškite kiaušinius, įpilkite kefyro, įberkite druskos, pipirų ir pusę arbatinio šaukštelio sodos. Maišykite, kol mišinys taps vientisas.

3. Sūris ir miltai

Įmaišykite tarkuotą sūrį. Tada dalimis suberkite miltus, kol gausite tirštos grietinės konsistenciją.

4. Kepimas keptuvėje

Keptuvę ištepkite plonu aliejaus sluoksniu ir įkaitinkite. Šaukštu dėkite tešlą į keptuvę, šiek tiek išlygindami. Kepkite po dangčiu ant vidutinės-silpnos ugnies 2–3 minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus.

5. Kepimas orkaitėje (alternatyva)

Jei norite, galite kepti 180 °C temperatūros orkaitėje apie 15–20 minučių ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Cukinijų blynų gaminimas 2
Cukinijų blynų gaminimas

Patarimai

  • Jei norite traškesnių blynų, kepkite be dangčio
  • Galite pridėti smulkintų žalumynų (krapų, petražolių) papildomam aromatu
  • Tinka patiekti su natūraliu jogurtu, grietine arba česnakų padažu
  • Atvėsusius blynus galima laikyti šaldytuve iki 3 dienų

Skanaus!

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.