Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Mano sesuo gamina šį įdarą pyragams, blynams ir koldūnams: paruošimas trunka tik 5 minutes ir skonis neįtikėtinas

Nuostabus įdaras
2 min. skaitymo

Šis įdaras toks universalus ir paprastas, kad tinka bet kokiems kepiniams. Iš jo gaunami skanūs ir sotūs blynai, jis puikiai dera su koldūnais ir pyragais. O paruošti užtrunka vos 5 minutes.

Universalus vištienos subproduktų įdaras

Kartais norisi greitai iškepti pyragus, blynus ar koldūnus su skanių įdaru, bet nesinori ilgai vargti virtuvėje. Tokiu atveju puikiai tinka įdaras iš vištienos subproduktų.

Ingredientai:

  • 400 g vištienos širdelių
  • 400 g vištienos skilvelių
  • 400 g vištienos kepenėlių
  • 1 morka
  • 3 svogūnai (1 virimui, 2 kepimui)
  • Lauro lapai
  • Druska, pipirai
  • 100 g sviesto

Paruošimo būdas

Subproduktų virimas:

Nupjaukite svogūno galus, bet nelupkite. Morką nulupkite ir supjaustykite į kelias dalis. Kruopščiai nuplaukite visus subproduktus.

Į verdantį vandenį sudėkite širdeles, skilvelius, morką, svogūną ir kelis lauro lapus. Virkite 35-40 minučių. Tada sudėkite kepenėles ir virkite dar 20 minučių. Nukoškite viską nuo sultinio.

Įdaro paruošimas:

Kol subproduktai atvėsta, smulkiai supjaustykite 2 svogūnus kubeliais. Atvėsusius subproduktus sumalsite mėsmale – geriausia tai padaryti du kartus, kad įdaras būtų švelnesnis.

Keptuvėje su trupučiu sviesto pakepinkite svogūnus, kol taps skaidrūs. Sudėkite sumaltus subproduktus ir likusį sviestą. Jei įdaras per sausas, įpilkite šiek tiek sultinio, likusio nuo virimo.

Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Papildomam skoniui galite įberti rūkytos paprikos arba įspausti česnako.

Naudojimo patarimai

Paruoštą įdarą galima iškart naudoti pyragams, koldūnams ar blynams. Jei kepate įdarytos blynus, suvyniokite juos ir apkepkite svieste iki auksinės spalvos.

Įdaras puikiai laikosi šaldytuve iki 3 dienų, todėl galite paruošti didesnį kiekį iš anksto. Taip pat galima užšaldyti ir laikyti iki mėnesio.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.