Iš paprasto kefyro ir manų kruopų galima pagaminti daug įdomių dalykų – ir tai ne tik apie senamadiškus kotletų ar blynų pusryčių receptus. Pasidalinsime savo paslaptimis!
Turinys
Kaip pasigaminti gardų ir pikantišką kefyro pyragą
Nors dauguma namų šeimininkių įpratusios, kad keksas yra tik saldus, iš tikrųjų yra daugybė receptų, kaip pasigaminti pikantišką tokių kepinių versiją. Paruošimo procesui reikės žymiai mažiau cukraus, tačiau kiti komponentai padarys skanėstą neįtikėtinai skanų. Tokį pikantišką keksą galima patiekti su bet kokiu garnyru vietoj duonos – skani ir apetitą kelianti alternatyva.
Ingredientai pikantiškam kefyro pyragui
Maisto gaminimui jums reikės:
- 160 gramų manų kruopų
- 250 mililitrų kefyro
- 100 gramų miltų
- 2 vištienos kiaušiniai
- 50 mililitrų aliejaus
- Žiupsnelis druskos
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo sodos
- 1 arbatinis šaukštelis citrinos sulčių
- 3-4 šaukštai aguonų sėklų
- Pundelis krapų
Gaminimas
- Supilkite kefyrą į dubenį ir suberkite manų kruopas. Išmaišykite mišinį ir palikite, kad manų kruopos išbrinktų. Tai užtruks 20–30 minučių.
- Tada į manų kruopų ir kefyro mišinį suberkite iš anksto persijotus miltus. Taip pat reikia įberti druskos ir aguonų. Mišinį labai gerai išmaišykite, kol gausite vientisą konsistenciją – tai yra tikrai skanaus ir sodraus pyrago pagrindas.
- Toliau į mišinį įpilkite kepimo sodos ir citrinos sulčių, kad ją neutralizuotumėte.
- Tada susmulkinkite krapus ir suberkite į tešlą. Viską sumaišykite ir į tešlą įpilkite augalinio aliejaus, vėl viską išmaišykite.
- Supilkite pyrago tešlą į riebalais pateptą formą.
- Kepkite 30 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Paruoštą pyragą galima patiekti iš karto.
- Tačiau net ir atvėsęs pyragas bus tiesiog puikaus skonio, nesijaudinkite. Skanaus!