Šie traškūs žieminiai agurkai itališku stiliumi gaminami be sterilizacijos, tačiau skonis patiks net tikriems gurmanams – šviežias bazilikas, aromatingas česnakas ir aštrių prieskonių puokštė paverčia šį marinatą tikru restorano delikatesu, kurį greitai ir lengvai paruošite.
Tai vienas iš tų receptų lobių, kuris leis žiemą mėgautis traškiais, aromatingais ir tikrai gurmaniškais marinuotais agurkais be jokių papildomų pastangų. Receptas greitas, paprastas ir nereikalauja sterilizacijos, tačiau rezultatas maloniai pradžiugins net ir išrankiausius valgytojus – skonis toks išraiškingas ir harmoningas, kad primena geriausių itališkų restoranų pasiūlymus.
Agurkai išlieka maloniai traškūs, o baziliko, česnako, raudonėlio ir pipirų derinys suteikia jiems aštrų Viduržemio jūros regiono skonį. Šis marinatas yra puikiai subalansuotas – nei per rūgštus, nei per saldus, su lengvu pikantišku poskoniu.
Paruošimas:
- Agurkų paruošimas. Nuplaukite agurkus ir supjaustykite juos išilgai juostelėmis arba mažais gabalėliais.
- Prieskonių paruošimas. Į dubenį sudėkite susmulkintą česnaką, baziliką, pipirų mišinį, raudonėlį, druską, cukrų, actą, aliejų ir vandenį. Viską gerai išmaišykite.
- Virimas. Mišinį supilkite į puodą, užvirinkite ir virkite apie 15 minučių, retkarčiais pamaišydami, kad skoniai tolygiai susimaišytų.
- Stiklainių pripildymas. Į anksčiau nuplautus stiklainius sudėkite karštus agurkus su visu marinatu ir nedelsdami juos užsandarinkite. Šiam receptui stiklainių sterilizacijos nereikia – užtenka prieš tai kruopščiai stiklainius nuplauti ir nuplikyti karštu vandeniu.
- Atvėsinimas ir laikymas. Palikite stiklainius atvėsti kambario temperatūroje. Kai jie visiškai atvės, galite juos perkelti į sandėliuką arba kitą vėsią, tamsią vietą.
Kodėl šis receptas toks geras?
- Nereikia sterilizuoti – sutaupysite laiko ir pastangų
- Traškūs rezultatai – agurkai nepraranda savo tekstūros
- Puikus skonių derinys – itališkos žolelės suteikia ypatingo žavesio
- Ilgas galiojimo laikas – gerai išsilaiko visą žiemą
Reikalingi ingredientai:
- Agurkai – 1,5 kg
- Česnakas – 3 skiltelės
- Bazilikas (šviežias) – 30 g arba 1 arbatinis šaukštelis džiovinto
- Pipirų mišinys – ½ arbatinio šaukštelio (įskaitant kvapiuosius pipirus)
- Raudonėlis – 1 arbatinis šaukštelis
- Druska – 1 valgomasis šaukštas
- Cukrus – 100 g
- Obuolių arba balzaminis actas – 100 g
- Augalinis aliejus – 100 g
- Vanduo – 100 g