Užsinorėjote meksikietiško maisto, bet nenorite eiti į restoraną ar užsisakyti maistą išsinešti? Pasigaminkite autentiškas vištienos enčiladas namuose! Šis nesudėtingas receptas leis jums paruošti 12 porcijų, kurių kiekviena turi 370 kalorijų, 24 g baltymų ir 11 g riebalų. Be to, patiekalas tinka besilaikantiems dietos be glitimo. Sekite šį paprastą vadovą ir mėgaukitės gardžiu, kvapniu patiekalu, kuris sužavės jūsų šeimą ir draugus!
Ingredientai (12 porcijų)
- 500 g vištienos filė
- Druska ir juodieji pipirai (pagal skonį)
- 2–3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 vidutinio dydžio svogūnas (smulkiai supjaustytas)
- 2–3 skiltelės česnako (smulkiai sutraiškytos)
- 1 arbat. šaukšt. malto kmyno
- 1 arbat. šaukšt. čili miltelių
- 1–2 jalapeno pipirai (smulkiai supjaustyti, pagal skonį)
- 100 g žaliųjų čili pipirų (konservuotų arba šviežių, smulkiai supjaustytų)
- 200 g tarkuoto sūrio (pvz., čederio ar meksikietiško sūrio mišinio)
- 12 kukurūzų tortilijų
- 500 ml enčiladų padažo (pirktinio arba naminio)
Paruošimo laikas
- Paruošimas: 25 minutės
- Kepimas: 27 minutės
- Bendras laikas: apie 45 minutės
Gaminimo eiga
- Paruoškite vištieną
Vištienos filė pagardinkite druska ir pipirais. Įkaitinkite keptuvę su 1–2 šaukštais alyvuogių aliejaus ir kepkite vištieną ant vidutinės ugnies apie 6–8 minutes iš kiekvienos pusės, kol visiškai iškeps. Išimkite vištieną ir atidėkite į šalį. Toje pačioje keptuvėje įpilkite šiek tiek aliejaus (jei reikia) ir suberkite smulkiai pjaustytą svogūną. Kepkite 4–5 minutes, kol svogūnas suminkštės. - Paruoškite įdarą
Iškeptą vištieną supjaustykite arba susmulkinkite šakute. Grąžinkite ją į keptuvę su svogūnais, pridėkite česnaką, kmynus, čili miltelius, jalapeno ir žaliuosius čili pipirus. Viską gerai išmaišykite ir pakaitinkite 2–3 minutes. Jei norite, įmaišykite pusę tarkuoto sūrio, kad įdaras taptų dar skanesnis. - Paruoškite tortilijas
Nedidelėje keptuvėje įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Kiekvieną kukurūzų tortiliją kepkite apie 20 sekundžių iš abiejų pusių, kol taps minkštos ir lanksčios. Perkėlę ant popierinio rankšluosčio, nusausinkite aliejaus perteklių. - Formuokite enčiladas
Kepimo skardą (apie 23×33 cm) lengvai patepkite alyvuogių aliejumi. Į kiekvienos tortilijos centrą dėkite apie 2 šaukštus vištienos įdaro, susukite į ritinėlį ir dėkite į skardą siūle žemyn. Sudėkite tortilijas glaudžiai vieną šalia kitos. - Užšaldymo galimybė
Jei 12 porcijų per daug, pusę enčiladų galite užšaldyti. Sudėkite jas į šaldymui tinkamą indą arba maišelį ir laikykite šaldiklyje iki 3 mėnesių. Prieš kepdami atšildykite šaldytuve. - Kepkite enčiladas
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Kepkite enčiladas 20 minučių, kol lengvai apskrus. - Pridėkite padažą ir sūrį
Išimkite skardą iš orkaitės, užpilkite enčiladų padažu ir tolygiai pabarstykite likusiu sūriu. - Baikite kepti
Grąžinkite skardą į orkaitę dar 7 minutėms, kol sūris išsilydys ir taps auksinės spalvos. Patiekite karštas!
Patiekimo idėjos
Patiekite enčiladas su grietine, šviežia kalendra, pjaustytais pomidorais ar avokado griežinėliais. Puikiai tinka ir šiltos pupelės ar meksikietiški ryžiai kaip garnyras.
Skanaus! Šios autentiškos vištienos enčilados ne tik sužavės jūsų artimuosius, bet ir leis pajusti tikrą Meksikos virtuvės skonį tiesiai jūsų namuose!