Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Šių penkių maisto produktų niekada negalima laikyti šaldytuvo durelėse

3 min. skaitymo

Daugelis žmonių maisto produktus, dėl patogumo deda į šaldytuvo dureles. Tačiau ne visus produktus ten galima laikyti. Dėl dažno durelių varstymo temperatūra jose yra nestabili, o kai kurie produktai greitai praranda šviežumą arba netgi gali tapti pavojingi sveikatai.

Produktai, kurių geriau nedėti į durelių skyrių

Pienas

Pienas greitai genda dėl temperatūros svyravimų. Net ir nedideli pokyčiai paspartina bakterijų augimą. Kad pienas išsilaikytų kuo ilgiau, jį reikia laikyti gilesnėse šaldytuvo lentynose, kur vėsiau ir temperatūra stabilesnė.

Kiaušiniai

Nepaisant specialių skyrelių durelėse, kiaušinius geriau laikyti vidinėse lentynose originalioje pakuotėje. Tai padeda išlaikyti drėgmę ir apsaugo produktą nuo pašalinių kvapų.

Žalia mėsa ir paukštiena

Žalios mėsos ar paukštienos sultys gali patekti ant kitų maisto produktų ir sukelti užteršimo riziką. Ši rizika ypač didelė laikant produktus durelėse, nes temperatūros pokyčiai pagreitina gedimą. Saugiausia juos laikyti apatinėse lentynose sandariuose induose arba suvyniotus į maistinę plėvelę.

Vaisiai ir daržovės

Durelės patogios greitam pasiekimui, tačiau optimalias sąlygas vaisiams ir daržovėms sukuria specialūs šaldytuvo stalčiai. Rekomenduojama atskirai reguliuoti drėgmę: vaisiams – mažesnę, daržovėms – didesnę, kad jos ilgiau išliktų šviežios.

Sūris

Sūriui reikalinga stabili temperatūra ir tinkama oro cirkuliacija. Atskiras sūrio stalčius neleidžia sūriui užšalti ir išsaugo produkto skonį bei tekstūrą. Čia taip pat patogu laikyti mėsos gaminius.

Pienas šaldytuvo durelėse

Ką galima laikyti durelėse?

Pagardai ir padažai

Majonezas, kečupas, garstyčios ir kiti padažai yra atsparūs temperatūros svyravimams. Daugelis gamintojų ant pakuotės nurodo, kad atidarius produktą galima laikyti šaldytuve.

Salotų užpilai

Salotų užpilus galima laikyti durelėse. Atidarius juos galima naudoti iki dviejų mėnesių. Aliejaus pagrindu pagaminti užpilai gali atsisluoksniuoti – prieš naudojimą tiesiog suplakite.

Gėrimai

Sultys, gazuoti gėrimai ir kiti gėrimai gerai toleruoja durelių temperatūrą. Kai kuriuose šaldytuvų modeliuose netgi yra atskiros lentynos gėrimams.

Svarbu: temperatūra

Prieš dėdami maistą, patikrinkite šaldytuvo nustatymus. Rekomenduojama palaikyti ne aukštesnę kaip +4 °C temperatūrą. Lentynose ir stalčiuose temperatūra yra stabili, o atidarius dureles temperatūra dažnai pakyla. Todėl čia reikėtų laikyti tik tuos produktus, kurie gali atlaikyti temperatūros pokyčius.

Išvada

Šaldytuvo durelės nėra geriausia vieta greitai gendantiems produktams. Pienui, kiaušiniams, žaliai mėsai ir paukštienai, sūriui, vaisiams ir daržovėms reikalinga stabilesnė temperatūra, todėl juos reikėtų laikyti vidinėse lentynose ir specialiuose stalčiuose. Durelės idealiai tinka pagardams, padažams, užpilams ir gėrimams. Tinkamas produktų išdėstymas padės išlaikyti jų šviežumą ir saugumą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią, patikimą ir naudingą informaciją, padedančią geriau suprasti pasaulį aplink mus. Siekiu padėti atrasti svarbiausias žinias ir dalintis įvykiais, kurie gali turėti realią įtaką mūsų kasdieniam gyvenimui.
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.