Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaniausias pyragas „Diena ir naktis” – paprastas garsaus senovinio deserto receptas

Pyragas Diena ir Naktis
3 min. skaitymo

„Dienos ir nakties” pyragas yra paprastas skanėstas, kurį daugelis šeimininkių gamino prieš daugelį metų. Desertas savo pavadinimą gavo dėl besikeičiančių šviesių ir tamsių sluoksnių. Sužinokite, kaip pagaminti šį populiarų ir aromatingą pyragą.

Ingredientai biskvitams

  • 8 kiaušiniai
  • 2 puodeliai cukraus
  • 250 gramų miltų
  • ½ arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 valgomasis šaukštas kakavos

Kremo ingredientai

  • 600 gramų grietinėlės (25–30% riebumo)
  • 1 puodelis cukraus
  • Vanilinas pagal skonį
Senovinis pyragas Diena ir Naktis
Senovinis pyragas Diena ir Naktis

Paruošimas

  1. Pirmiausia paruoškite šviesų biskvitą – dubenyje išplakite 4 kambario temperatūros kiaušinius su žiupsniu druskos, plakite mikseriu apie 5 minutes. Neišjungdami mikserio, palaipsniui įberkite stiklinę cukraus, po vieną valgomąjį šaukštą.
  2. Iš viso kiaušinius plakite 5 minutes be cukraus, tada dar 10 minučių su cukrumi. Tada atsargiai ir dalimis įmaišykite 125 gramus persijotų miltų. Galite persijoti kelis kartus, kad tešla būtų puresnė. Miltus į tešlą maišykite silikonine mentele labai atsargiai, kad masė „nenusėstų”.
  3. 20-21 cm skersmens nuimamosios kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi, šonų netepkite, supilkite tešlą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Kepimo metu neatidarykite orkaitės durų. Kepimo pabaigoje patikrinkite biskvitą mediniu pagaliuku.
  4. Kai biskvitas iškepęs, išimkite jį ir palikite kepimo formoje 10 minučių, tada perkelkite ant grotelių, kad visiškai atvėstų. Biskvitą galima pjaustyti ne anksčiau kaip po 4 valandų.
  5. Kai iškepsite šviesųjį biskvitą, iškepkite tamsųjį. Kaip ir pirmajame variante, į dubenį įmuškite keturis kiaušinius, įberkite druskos ir plakite mikseriu 5 minutes.
  6. Tada palaipsniui įberkite stiklinę cukraus, toliau plakdami. Atskirai persijokite 125 gramus miltų su kakava, sumaišykite ir tik tada silikonine mentele atsargiai įmaišykite į tešlą. Kepkite ir atvėsinkite taip pat, kaip ir šviesųjį biskvitą.
  7. Paruoškite kremą – sudėkite grietinėlę į dubenį, suberkite cukrų ir vaniliną, plakite mikseriu maksimaliu greičiu 8–10 minučių. Uždenkite kremą maistine plėvele ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
  8. Kai biskvitai ir kremas bus paruošti, pradėkite surinkti pyragą. Šviesų ir tamsų biskvitus supjaustykite horizontaliai į sluoksnius pagal savo pageidavimą. Ant apačios dėkite pirmąjį biskvito sluoksnį, aptepkite kremu, tada antrąjį – tęskite taip, kol baigsis sluoksniai. Pabaigoje užtepkite kremą ir pabarstykite trupiniais, likusiais nuo abiejų biskvitų pjaustymo. Pyragą dėkite į šaldytuvą bent 6 valandoms (geriausia palikti iki ryto). Jei norite, galite papuošti uogomis.
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.