Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Vos 15 minučių orkaitėje ir prasideda baklažanų rojus: „užsikabinau už šio recepto”, gaminu 3 kartus per savaitę

Nuostabaus skonio baklažanai
2 min. skaitymo

Kartą pagaminus šią vakarienę, norėsite ją gaminti vėl ir vėl. Baklažanai su pomidorais, kiaušiniais ir sūriu – tobulas derinys, kuris pakeis jūsų požiūrį į troškinius.

Baklažanų, pomidorų ir sūrio troškinys

Jums reikės:

  • 1 kg baklažanų
  • 3 kiaušiniai
  • 1 svogūnas
  • 4 pomidorai
  • 100 g kietojo sūrio
  • 3 skiltelės česnako
  • 5 šaukštai aliejaus
  • 0,3 arbatinio šaukštelio druskos
  • 0,25 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų

Paruošimas:

Daržovių apkepui paruošti baklažanus nuplaukite, nusausinkite, pašalinkite kotelius ir supjaustykite griežinėliais. Daržovių griežinėlius pasūdykite ir palikite 10 minučių. Nuluptą svogūną supjaustykite kubeliais.

Pakepiname baklažanus
Pakepiname baklažanus

Tuo tarpu mažame dubenyje išplakite kiaušinius. Įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Šakute išplakite iki vientisos masės. Česnako spausti nereikia – nuluptas skilteles smulkiai sukapokite peiliu.

Dabar pradėkite ruošti padažą. Uždėkite keptuvę ant ugnies. Įpilkite šiek tiek aliejaus. Sudėkite smulkintą svogūną ir česnaką. Kepkite nuolat maišydami, kol taps skaidrūs. Supilkite pomidorų tyrę – pomidorus susmulkinkite trintuvu. Troškinkite 10 minučių ant silpnesnės nei vidutinės ugnies.

Kiekvieną baklažano griežinėlį nusausinkite iš abiejų pusių popieriniu rankšluosčiu. Kepkite aliejuje iš abiejų pusių. Kietąjį sūrį sutarkuokite vidutinio dydžio tarka. Kepimo indą teptuku patepkite aliejumi.

Išdėliokite pirmąjį baklažanų sluoksnį. Aptepkite puse pomidorų padažo. Pabarstykite tarkuotu sūriu. Sudėkite antrą sluoksnį baklažanų, likusį padažą ir sūrį. Ant viršaus užpilkite kiaušinių mišinį.

Baklažanų troškinys
Baklažanų troškinys

Išlyginkite paviršių ir dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepimas užtruks 15 minučių. Tada supjaustykite baklažanų troškinį porcijomis, išdėliokite lėkštėse ir patiekite.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.