Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Nuostabus citrininis pyragas. Pagrindinis ingredientas nustebins visus

Citrininis pyragas su cukinijomis
3 min. skaitymo

Šis meistriškas citrininis pyragas su cukinijomis – tikras gomurio malonumas. Jis drėgnas, aromatingas ir švelniai saldus. Jis taip pat žavi citrinos skoniu, o cukinijos padeda išlaikyti minkštumą. Tai puikus desertas popietės arbatai ar netikėtiems svečiams.

Šis citrininis cukinijų pyragas yra stebėtinai paprastas ir atskleidžia ingredientus, iš kurių jis pagamintas. Iš pirmo žvilgsnio sunku patikėti, kad viduje paslėpta daržovė, suteikianti desertui lengvumo. Kiekvienas kąsnis vis labiau dvelkia citrusiniais vaisiais, o glajus suteikia šiek tiek saldumo. Šį pyragą verta patiekti net ir be ypatingos progos.

Neįprastas cukinijų pyragas

Cukinijų pyragas – tikra kulinarinė staigmena. Dėl žalios daržovės iškeptas gaminys yra neįtikėtinai drėgnas, subtilus ir minkštas. Cukinija nedominuoja pyrage, o citrinos skonis gražiai su ja dera. Daržovės vaidmuo – suteikti pyragui struktūrą ir sultingumą, neleisti jam išdžiūti ir ilgiau išlaikyti jį šviežią.

Daržovių dėjimas į kepinius yra sumanus būdas padidinti deserto maistinę vertę, išlaikant saldesnį jo skonį. Citrininis pyragas yra paprastas ir greitas paruošti, o rezultatas visada įspūdingas. Ypač kai svečiams papasakojate, iš ko jis pagamintas.

Citrininis cukinijų pyragas – receptas

Šis citrininis cukinijų pyragas yra neįtikėtinai lengvai pagaminamas, drėgnas ir intensyviai aromatingas. Vos per kelias akimirkas sukursite desertą, kuris nustebins visus savo skoniu ir lengvumu. Jei mėgstate saldesnius pyragus, papuoškite jį citrininiu glajumi.

Sudedamosios dalys:

  • 320 g šviesių speltos arba kvietinių miltų
  • ½ arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo sodos
  • 2 kiaušiniai (L dydžio)
  • 150 g natūralaus jogurto
  • 150 g cukraus, eritritolio arba ksilitolio
  • ½ puodelio augalinio aliejaus
  • 1 blanširuotos citrinos tarkuota žievelė
  • ½ citrinos sultys
  • 200 g cukinijų, sutarkuotų stambia tarka (apie stiklinę)

Glajus:

  • 60 g cukraus pudros
  • 1 šaukštelis citrinos sulčių
  • Nepilnas šaukštas pieno

Paruošimas:

  1. Į dubenį persijokite visus sausus ingredientus: miltus, druską, kepimo miltelius ir kepimo sodą. Maišykite iki vientisos masės.
  2. Paruoškite antrą, didesnį dubenį ir įmuškite į jį kiaušinius, suberkite cukrų ir jogurtą. Išplakite ingredientus iki vientisos masės. Supilkite aliejų ir citrinos sultis, įtarkuokite citrinos žievelę ir vėl išmaišykite. Sudėkite tarkuotą cukiniją ir viską išmaišykite šaukštu.
  3. Suberkite anksčiau sumaišytus sausus ingredientus ir šaukštu išmaišykite iki vientisos masės.
  4. 30 x 15 cm kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą į formą ir dėkite į iki 175 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę (viršus-apačia). Kepkite apie 55 minutes arba tol, kol į centrą įsmeigtas medinis pagaliukas bus švarus. Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti.
  5. Kai citrininis cukinijų pyragas atvės, paruoškite glajų. Į dubenį suberkite cukraus pudrą, citrinos sultis ir pieną. Išmaišykite iki vientisos masės. Apšlakstykite glajumi atvėsusį pyragą. Leiskite glajui sustingti kelias valandas. Jei nenorite gaminti glajaus, galite pyragą pabarstyti cukraus pudra.
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.