Šis troškinys – nuostabi vakarienė visai šeimai, puikiai tinkanti dviejų dienų valgymui. Didžiulis šio patiekalo privalumas – naudojami ingredientai. Vištiena ir grybai yra nebrangūs ir lengvai prieinami, tačiau jie ilgiau sotina. Sužinokite, kaip paprasta paruošti šį patiekalą.
Vištienos ir grybų troškinys
Vištienos ir grybų troškinys – puikus pasirinkimas gurmaniškai vakarienei, nes jame dera išskirtinis skonis ir lengvas paruošimas. Aromatingos vištienos krūtinėlės, švelniai aplietos baltuoju vynu, sukuria nuostabų derinį su keptais grybais. Šis patiekalas ne tik sotus, bet ir gražiai patiekiamas. Jis puikiai tinka tiek šeimos susibūrimams, tiek romantiškai vakarienei. Jį galite paruošti per mažiau nei valandą ir tereikia kelių pagrindinių ingredientų.
Vištienos ir grybų troškinys – receptas
Sudedamosios dalys:
- 1,5 kg vištienos krūtinėlės
- 500 g grybų
- 250 g geltonojo sūrio
- 150 g džiūvėsėlių
- 150 ml sauso baltojo vyno
- 6 dideli kiaušiniai
- 6 valgomieji šaukštai sviesto
- 1 šaukštas aliejaus
- ½ arbatinio šaukštelio druskos
- ½ arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
Paruošimas:
- Vištieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
- Dubenyje išplakite kiaušinius ir sudėkite vištieną. Gerai išmaišykite ir palikite marinuotis 30 minučių.
- Supjaustykite grybus. Įkaitinkite sviestą keptuvėje ir kepkite grybus ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.
- Supilkite džiūvėsėlius į gilią lėkštę. Išimkite vištieną iš kiaušinių plakinio ir apvoliokite ją džiūvėsėliuose.
- Įkaitinkite aliejų keptuvėje. Apkepkite vištieną iš visų pusių ant vidutinės ugnies, tada sudėkite į karščiui atsparų indą. Ant viršaus išdėliokite grybus.
- Viską užpilkite baltuoju vynu ir pabarstykite tarkuotu sūriu.
- Vištienos ir grybų troškinį dėkite į iki 180 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę ir kepkite 30–40 minučių, kol mėsa iškeps, o sūris taps traškus.
- Patiekite šiltą iš karto po paruošimo. Likučius laikykite šaldytuve uždengtus ir suvartokite per 3 dienas.