Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Imu prinokusius persikus ir kepu pyragą: šis gardus pyragėlis džiugina visada

Pyragas su persikais
2 min. skaitymo

Iš prinokusių persikų, likusių po derliaus nuėmimo, galite pasigaminti neįtikėtinai skanų desertą. Štai kaip greitai ir lengvai paruošti sultingą persikų pyragą, kuris sužavės visą šeimą ir draugus.

Persikų pyrago ingredientai

Norėdami pagaminti šį pyragą, paruoškite šiuos produktus:

  • Vištienos kiaušiniai – 3 vnt.
  • Prinokę persikai – 8 vnt. (švieži, marinuoti arba konservuoti)
  • Baltasis cukrus – ½ puodelio (125 ml)
  • Miltai – 1 puodelis (250 ml)
  • Vanilinas – žiupsnelis
Kaip pasigaminti pyragą su persikais
Kaip pasigaminti pyragą su persikais

Skanus persikų pyrago receptas

  1. Paruoškite persikus: Nulupkite persikus ir supjaustykite juos mažais gabalėliais. Suberkite persikus į puodą, įpilkite pusę cukraus kiekio (¼ puodelio) ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių, kol suminkštės ir susidarys sirupas.
  2. Paruoškite kepimo indą: Troškintus persikus kartu su sirupu sudėkite į kepimo indą, išlyginkite paviršių.
  3. Sumaišykite tešlą: Dubenyje išplakite kiaušinius, likusį cukrų (¼ puodelio), miltus ir vaniliną šluotele, kol masė taps vientisa ir primins skystą grietinę.
  4. Suformuokite pyragą: Užpilkite tešlą ant persikų kepimo inde, tolygiai paskirstydami.
  5. Kepkite: Kepkite pyragą iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 40–50 minučių, kol paviršius taps auksinės rudos spalvos.
  6. Patiekite: Kai pyragas atvės, apverskite jį taip, kad persikai būtų viršuje. Patiekite iš karto – pyragas bus minkštas, sultingas ir turtingo skonio.

Kulinarijos ekspertų patarimai

Kulinarijos specialistai pabrėžia, kad šis pyragas išsiskiria paprastumu ir universalumu. Galite naudoti šviežius, marinuotus ar konservuotus persikus, priklausomai nuo sezono ar turimų produktų. Norėdami praturtinti skonį, galite į tešlą įberti cinamono ar įdėti šaukštą grietinės.

Iškepkite šį gardų pyragą ir pasidalinkite receptu su draugais – jie tikrai prašys pakartoti!

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.