Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kai po ranka turiu tik bulves ir cukinijas – gaminu šiuos blynus, kurių receptą gavau iš močiutės

Pasigaminkite bulvinius blynus su cukinijomis
2 min. skaitymo

Vasarą, kai sode gausu šviežių cukinijų ir bulvių, prisimenu močiutės receptą, kuris tinka tiek kasdienai, tiek šventėms. Šis patiekalas toks skanus, kad vos iškeptas iš keptuvės išnyksta akimirksniu, ypač patiekiamas su grietine ar jogurtu. Cukinijos suteikia lengvumo, bulvės – sotaus skonio, o kartu jos sukuria tobulą vasaros patiekalą. Paruošimas užtrunka vos 30 minučių, todėl tai buvo viena mėgstamiausių mano vaikystės vakarienių.

Žingsnis po žingsnio pasiruošimas

1. Paruoškite daržoves

  • Nuplaukite ir nulupkite cukinijas bei bulves. Sutarkuokite jas smulkia tarka.
  • Jei cukinija labai sultinga, švelniai nuspauskite, kad pašalintumėte skysčio perteklių – taip mišinys nebus per skystas.

2. Pridėkite svogūną

  • Smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite svogūną ir įmaišykite į cukinijų bei bulvių masę.

3. Užmaišykite tešlą

  • Dubenyje sumaišykite tarkuotas daržoves, įmuškite kiaušinius, įdėkite grietinės, druskos, pipirų, miltų ir kepimo miltelių.
  • Viską gerai išmaišykite, kol gausite vientisą, tirštą tešlą, panašią į blynų masę.

4. Kepkite blynus

  • Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus.
  • Šaukštu formuokite nedidelius blynus, šiek tiek juos suplodami. Kepkite ant vidutinės ugnies po 3–4 minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus.

5. Patiekite karštus

  • Sudėkite blynus ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.
  • Patiekite su grietine, jogurtu arba šviežiomis žolelėmis, tokiomis kaip krapai ar petražolės.
Skanūs bulviniai blynai su cukinijomis
Skanūs bulviniai blynai su cukinijomis

Patarimai

  • Norėdami aštresnio skonio, į tešlą įdėkite smulkinto česnako arba šviežių žolelių (krapų, petražolių).
  • Lengvesniam variantui blynus kepkite orkaitėje ant kepimo popieriaus, naudodami mažiau aliejaus.
  • Kitą dieną pašildyti keptuvėje ar orkaitėje blynai išlieka tokie pat skanūs.

Ingredientai (4 asmenims)

  • Cukinijos – 2 vidutinio dydžio
  • Bulvės – 4 vidutinės
  • Svogūnas – 1 vnt.
  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Kvietiniai miltai – 4 valgomieji šaukštai
  • Grietinė – 2 valgomieji šaukštai
  • Druska – 1 arbatinis šaukštelis
  • Malti juodieji pipirai – ½ arbatinio šaukštelio
  • Kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
  • Aliejus kepimui

Išbandykite šį paprastą, bet neįtikėtinai skanų močiutės receptą – jūsų svečiai tikrai prašys pakartoti!

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.