Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip atkurti grotelių blizgesį? Pasinaudokite šiais patarimais ir jos blizgės kaip naujos

3 min. skaitymo

Įsivaizduokite: nuostabus vasaros vakaras, ore tvyro sultingos mėsos aromatas, svečiai patenkinti, o jūs pagaliau galite atsipalaiduoti. Tačiau žvilgsnis užkliūva už grotelių, ir nuotaika akimirksniu sugenda. Juodos, aplipusios sušalusiais riebalais ir suodžiais grotelės tarsi tyčiojasi, žadėdamos valandas varginančio šveitimo metaliniu šepečiu. Pažįstama situacija, tiesa? Bet kas, jei pasakyčiau, kad yra beveik stebuklingas būdas atkurti grotelių blizgesį miegant? Pamirškite alinantį gramdymą – laikas pasitelkti paprastą chemiją.

Cheminė magija: kaip amoniakas nugali anglies nuosėdas

Šis išradingas metodas pagrįstas buitiniu amoniaku (amoniako tirpalu), kurį galima įsigyti bet kurioje vaistinėje. Jo galia slypi lakiuose garuose, kurie daro stebuklus uždaroje erdvėje. Procesas yra neįtikėtinai paprastas ir nereikalauja fizinių pastangų.

Nuoseklios instrukcijos:

  1. Po naudojimo palaukite, kol grilis visiškai atvės. Karštas metalas ir amoniakas nesuderinami.
  2. Paimkite didelį, tvirtą šiukšlių maišą, į kurį lengvai tilptų grotelės, ir įdėkite jas į vidų.
  3. Gausiai sudrėkinkite popierinį rankšluostį arba skudurą amoniaku ir padėkite jį maiše šalia grotelių. Arba įpilkite 50–100 ml amoniako tiesiai į maišo dugną.
  4. Tvirtai užriškite maišą, kad neišsisklaidytų amoniako garai, ir palikite per naktį arba bent 10–12 valandų.
  5. Kas vyksta? Amoniako garai sukuria šarminę aplinką, kuri ardo riebalų ir anglies nuosėdų struktūrą, paversdama jas minkšta, želė pavidalo mase.
  6. Ryte atidarykite maišą lauke, vengdami įkvėpti aitraus kvapo. Užsimaukite gumines pirštines, išimkite groteles ir nuvalykite jas kempine su muiluotu vandeniu. Visi nešvarumai lengvai pasišalins!

Spindinčios kepsninės grotelės

Prevencija ir alternatyvos: ne vien amoniakas

Nors amoniako metodas itin veiksmingas įsisenėjusioms dėmėms, verta žinoti ir kitus švaros palaikymo būdus. Geriausia kova su anglies nuosėdomis – jų prevencija.

  • Pirma, stenkitės valyti groteles, kol jos dar karštos. Iškart po kepimo perbraukite jas metaliniu šepečiu – dauguma maisto ir riebalų likučių lengvai pasišalins.
  • Antra, prieš dėdami mėsą, patepkite karštas groteles šakute pradurta svogūno puse. Jo sultys sukurs natūralų nelimpantį sluoksnį ir suteiks maistui subtilų aromatą.
  • Jei amoniako kvapas jums nepatinka, ne per stiprioms dėmėms naudokite acto ir sodos mišinį. Paruoškite tirštą pastą, užtepkite ant grotelių, palikite valandai ir patrinkite kieta kempine.

Švari kepsninė – tai ne tik estetikos, bet ir maisto skonio bei saugumo klausimas. Seni riebalai gali užsidegti ar suteikti patiekalams kartų poskonį. Pasitelkę šiuos paprastus, bet efektyvius patarimus, galėsite mėgautis tobulu kepimu ant grotelių be varginančio valymo. Tegul kepimo procesas teikia tik malonumą!

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią, patikimą ir naudingą informaciją, padedančią geriau suprasti pasaulį aplink mus. Siekiu padėti atrasti svarbiausias žinias ir dalintis įvykiais, kurie gali turėti realią įtaką mūsų kasdieniam gyvenimui.
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.