Marinuoti pomidorai su svogūnais – klasika, kuri niekada nenustoja būti aktuali ir daugelį metų išlieka gardi. Receptas tobulam pasiruošimui 2025–2026 metų žiemai.
Namų šeimininkės jau aktyviai ruošiasi žiemai ir gamina įvairius patiekalus, kurie šaltuoju metų laiku turės ypatingą skonį. Dažniausiai jos konservuoja pomidorus ir agurkus, nes šios daržovės yra pačios populiariausios, jų lengva gauti, o sezono metu jos nėra per brangios. Yra daug įvairių paruošimo būdų, bet visada norisi išbandyti ką nors naujo, kas sužavės visą šeimą ir svečius.
Šiandien pasidalinsime geriausiu marinuotų pomidorų su svogūnais receptu – šį patiekalą virėjai ruošia jau daugelį metų ir jis neprarado savo aktualumo iki šiol.
Sudedamosios dalys:
- Pomidorai – 2 kilogramai
- Geltonasis svogūnas – 3 vnt.
- Krapai – 4 šakelės
- Lauro lapas – 4 vnt.
- Kvapiųjų pipirų žirneliai – 8 vnt.
- Vanduo – 2 l
- Akmens druska – 60 g
- Cukrus – 80 g
- Actas (9%) – 80 ml
Paruošimas:
-
- Pirmiausia nuplaukite daržoves ir žoleles. Svogūną supjaustykite žiedais ir sterilizuokite stiklainius.
- Kiekvieno stiklainio dugne sudėkite aromatinius prieskonius ir žoleles: krapus, lauro lapus ir pipirus, tada sluoksniais dėkite pomidorus ir svogūnus.
- Marinato ruošimas: į verdantį vandenį įberkite druskos ir cukraus, tada mišinį virkite kelias minutes.
- Supilkite karštą marinatą į pripildytus stiklainius, kuriuos vėliau reikia uždengti dangteliais ir 20 minučių sterilizuoti puode su vandeniu.
- Po nurodyto laiko į kiekvieną stiklainį įpilkite acto ir palaukite dar 2 minutes.
- Paskutinis etapas – stiklainių uždarymas, apvertimas aukštyn kojomis, uždengimas rankšluosčiu ir laukimas, kol atvės.
Šį skanumyną reikia laikyti tamsioje ir vėsioje vietoje. Skanaus!