Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skanus špinatų suktinukas su ikrais ir kreminiu sūriu

Skanus špinatų suktinukas
1 min. skaitymo

Špinatai dažnai naudojami blynams ar salotoms gaminti, tačiau iš šio maistingo produkto galima paruošti ir išskirtinį suktinuką. Subtilus kreminis sūris ir ikrai puikiai tinka įdarui, todėl šis užkandis taps tikru šventinio stalo akcentu.

Ingredientai

Tešlai:

  • 150 g šviežių špinatų
  • 3 kiaušiniai (tryniai atskirti nuo baltymų)
  • 50 g miltų
  • ⅓ arbatinio šaukštelio druskos
  • Prieskoniai pagal skonį

Įdarui:

  • 300 g kreminio sūrio
  • Ikrai (kiekis pagal skonį)
Ypatingo skonio špinatų suktinukas
Ypatingo skonio špinatų suktinukas

Paruošimo būdas

  1. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.
  2. Špinatus sutrinkite trintuvu kartu su tryniais ir druska iki vientisos masės.
  3. Į špinatų masę suberkite persijotus miltus ir atsargiai išmaišykite.
  4. Kiaušinių baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Dalimis (2–3 etapais) įmaišykite juos į špinatų mišinį, atsargiai maišydami, kad tešla išliktų puri.
  5. Tešlą tolygiai paskleiskite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir kepkite 180 °C temperatūroje 10 minučių.
  6. Atvėsusį pyragą aptepkite kremu, išdėliokite ikrus.
  7. Atsargiai susukite pyragą į ritinį, apvyniokite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve 30–60 minučių.
  8. Supjaustykite griežinėliais ir patiekite.

Patarimas: Šis suktinukas puikiai tinka šventiniam stalui kaip lengvas ir elegantiškas užkandis. Patiekite su šviežiomis žolelėmis arba citrinos griežinėliais, kad dar labiau pabrėžtumėte skonį.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.