Vasara – tai ne tik karštis, bet ir sultingų persikų, kurie tiesiog prašosi būti įdėti į desertus, metas. Jei ieškote kažko švelnaus, kvapnaus ir šiek tiek nostalgiško, šie persikų sausainiai taps jūsų mėgstamiausiais. Juose dera klasikinio sausainio minkštumas su vaisių gaivumu, baltuoju šokoladu ir traškiais riešutais. Juos lengva paruošti, bet jie atrodo itin patraukliai. Puikiai tinka vakaro arbatai, dovanai kaimynams ar tiesiog sau.
Turinys
Ingredientai
- 240 g šviežių persikų (supjaustytų kubeliais)
- 115 g sviesto (kambario temperatūros)
- 200 g rudojo cukraus
- 100 g baltojo cukraus
- 1 didelis kiaušinis
- 5 ml vanilės ekstrakto
- 240 g kvietinių miltų
- 5 g jūros druskos
- 1 g malto cinamono
- 5 g kepimo miltelių
- 30 g smulkintų pekano riešutų (galima pakeisti graikiniais riešutais)
- 30 g baltojo šokolado (smulkiai supjaustyto)
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Paruoškite dvi kepimo skardas, išklokite jas kepimo popieriumi.
- Persikus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
- Dideliame dubenyje išplakite sviestą su abiejų rūšių cukrumi iki vientisos, pūrios masės.
- Įmuškite kiaušinį ir įpilkite vanilės ekstraktą, vėl gerai išplakite.
- Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, druską, cinamoną ir kepimo miltelius.
- Į sviesto mišinį palaipsniui suberkite sausų ingredientų mišinį, maišykite mažu greičiu.
- Atsargiai įmaišykite supjaustytus persikus, smulkintus riešutus ir baltojo šokolado gabaliukus.
- Šaukštu dėkite tešlą (apie 60 g vienam sausainiui) ant paruoštų kepimo skardų, palikdami 3–4 cm tarpus tarp porcijų.
- Jei norite, papuošimui ant viršaus galite uždėti papildomų šokolado ar riešutų gabaliukų.
- Kepkite 20–25 minutes, kol kraštai taps auksinės rudos spalvos.
- Išėmę iš orkaitės, palikite sausainius ant skardos 5 minutes, tada perkelkite ant grotelių visiškai atvėsti.
Sausainiai išlieka švieži iki 3 dienų, laikomi sandariai uždarytame inde kambario temperatūroje. Skanaus!