Per kelias minutes galite užminkyti tešlą ir išvirti virtinukus visai šeimai – patiekalas bus toks gardus, tarsi nukeltų jus į praeitį.
Kaip greitai paruošti skanius virtinukus
Dažnai namų šeimininkės savo artimiesiems pusryčiams ar užkandžiui gamina patiekalus iš rauginto pieno sūrio. Tačiau tai nebūtinai turi būti sūrio pyragai ar troškinys, be to, tokiais patiekalais galima mėgautis ne tik per pusryčius. Siūlome per kelias minutes paruošti gardžius virtinukus. Jie šiek tiek skiriasi nuo klasikinių, tačiau skonis primena močiutės ruoštus virtinukus.
Naminių virtinukų ingredientai
Pagrindinis šio recepto privalumas – minimalus ingredientų kiekis, kuriuos dažniausiai turite savo virtuvėje arba galite lengvai rasti artimiausioje parduotuvėje. Norėdami paruošti virtinukus, jums reikės:
- 200 g varškės;
- 40 g kvietinių miltų;
- 1 kiaušinio;
- 2 arbatinių šaukštelių cukraus;
- Žiupsnelio druskos;
- Vanilino pagal skonį.
Skanių naminių virtinukus receptas
Pagal šį receptą tobuliems virtinukams geriausiai tinka varškė, kurios riebumas yra nuo 9 % iki 18 %. Jei varškė per liesa, patiekalas gali būti sausas. Giliame dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinį, druską ir cukrų. Įberkite vanilino pagal skonį. Viską gerai išmaišykite ir dalimis suberkite miltus. Jų kiekis priklausys nuo kiaušinio dydžio ir sūrio drėgnumo – gali prireikti šiek tiek mažiau arba daugiau miltų.
Tešla turi būti tokia, kad išlaikytų formą, bet nebūtų per kieta. Padalinkite ją į 5–6 gabalėlius. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į maždaug 2 cm storio dešrelę ir supjaustykite rombo formos gabalėliais. Puode užvirinkite vandenį, įpilkite šlakelį augalinio aliejaus. Virtinukus dėkite į verdantį vandenį po kelis, kad jie nesuliptų. Virkite, kol virtinukai iškils į paviršių, ir dar apie 1–2 minutes.