Kartais nutinka taip, kad svečiai jau beveik už durų, o namuose nėra nieko net prie arbatos. Mėgstu pavaišinti svečius naminiais desertais, todėl tokiems atvejams turiu specialų receptą – pyragą, paruošiamą per kelias minutes be kepimo. Ingredientai paprasti, nereikalauja daug darbo, o rezultatas patenkins net išrankiausius svečius.
Pyragas per kelias minutes be kepimo
Ingredientai
- 80 g šviesių sausainių
- 80 g tamsių sausainių
- 2 bananai
- 300 g grietinės
- 300 g kondensuoto pieno
- 25 g tirpios želatinos
Paruošimas
- Pradėkite nuo želatinos. Užpilkite ją 100 ml šalto vandens, gerai išmaišykite ir palikite kelioms minutėms brinkti. Paruoškite kepimo formą: dugną išklokite kepimo popieriumi, kraštus lengvai patepkite augaliniu aliejumi ir taip pat priklijuokite kepimo popieriaus juosteles. Taip pyragą bus lengva išimti iš formos.
- Pyragui reikės dviejų rūšių sausainių: šviesių ir tamsių. Jei turite tik vienos spalvos sausainius, tai tiks, tačiau dviejų spalvų derinys atrodo įspūdingiau. Galite naudoti trapius sausainius arba krekerius. Sulaužykite sausainius į nedidelius gabalėlius, maždaug perpus ar į keturias dalis. Bananus supjaustykite plonais apskritimais – geriausia rinktis pernokusius bananus, nes jų skonis ryškesnis.
- Pradėkite sluoksniuoti pyragą. Į formos dugną dėkite šviesių ir tamsių sausainių gabalėlius, sumaišytus tarpusavyje. Ant jų uždėkite bananų sluoksnį. Tęskite sluoksniavimą, pakaitomis dėdami sausainius ir bananus, kol sunaudosite visus ingredientus.
- Paruoškite įdarą. Atskirame dubenyje sumaišykite grietinę ir kondensuotą pieną, gerai išplakite šluotele. Jei nenorite naudoti kondensuoto pieno, galite padvigubinti grietinės kiekį (600 g) ir įberti 100 g cukraus.
- Kol ruošėte ingredientus, želatina jau bus išbrinkusi. Pašildykite ją mikrobangų krosnelėje apie 30 sekundžių, kad suskystėtų, ir supilkite į grietinės bei kondensuoto pieno mišinį. Gerai išmaišykite. Gautu įdaru užpildykite formą iki viršaus.
- Dėkite pyragą į šaldytuvą 2–3 valandoms, kad sustingtų. Prieš patiekdami galite pabarstyti kakavos milteliais, kad desertas atrodytų dar gražiau. Pyragas paruoštas – jokio kepimo!
Nors paruošimas užtrunka šiek tiek ilgiau nei minutę, šis desertas išties gaminamas neįtikėtinai greitai. Jokių sudėtingų ruošinių – tiesiog sudėkite ingredientus, palaikykite šaldytuve ir patiekite! Šį nuostabų desertą drąsiai įtraukite į savo lengvų ir greitų receptų sąrašą. O ką manote apie šį pyragą?