Dar prieš kelerius metus žodis „smash“ (liet. sutraiškyti) pirmiausia buvo siejamas su avokado sutraiškymu. Dabar šis terminas užkariavo mėsainių pasaulį. Sunku nueiti tris Londono gatves neužuodus į karštą plieną besitrinančios jautienos aromato. Traškūs, netaisyklingos formos paplotėliai brioche bandelėse, nuo kurių srūva sūris, tarsi jie tuoj filmuotųsi „TikTok“ vaizdo įraše. Sužinokite šio madingo delikateso receptą.
Sudedamosios dalys
Kotletai:
- 250 g maltos jautienos (pageidautina 20 % riebumo, kiaulienos sprandinės ir krūtininės mišinys. Mes naudojame specialų HG Walters mišinį, bet tiks ir bet kuris geras mėsininkas),
- druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų,
- neutralus aliejus arba jautienos riebalai kepimui.
Mėsainių padažas:
- 500 g majonezo,
- 180 g kečupo,
- 100 g prancūziškų garstyčių,
- 1 smulkiai supjaustyto svogūno,
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Patiekti:
- 2 mėsainių bandelės (puikiai tinka brioche arba bulvių bandelės),
- 4 riekelės amerikietiško sūrio (arba čederio, jei pageidaujate),
- pjaustytų marinuotų agurkėlių,
- tarkuotos aisbergo salotos (nebūtina),
- svogūnų griežinėlių (nebūtina),
- mėsainių padažas.

Kaip namuose pasigaminti triuškinantį mėsainį?
Paruošimo būdas:
- Mėsą padalinkite į keturias lygias dalis (po maždaug 60–65 g) ir švelniai suformuokite rutuliukus. Neminkykite – jie turėtų vos laikytis kartu.
- Įkaitinkite sunkią ketaus keptuvę arba kaitlentę ant didelės ugnies, kol lengvai pradės rūkti. Lengvai patepkite paviršių aliejumi.
- Sudėkite rutuliukus į kepimo skardą ir nedelsdami juos tvirtai suplokštinkite mentele arba mėsainių presu į ploną (maždaug 1 cm storio) paplotėlį. Jei reikia, naudokite kepimo popierių. Tvirtai paspauskite, kad susidarytų traški plutelė.
- Gausiai pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite nemaišydami 1,5–2 minutes, kol kraštai taps aukso rudos spalvos ir traškūs.
- Paplotėlius apverskite tik vieną kartą – jei jie gerai apskrus, lengvai išsiskirs iš keptuvės. Ant kiekvieno paplotėlio uždėkite sūrio griežinėlį ir kepkite dar 60–90 sekundžių arba kol išsilydys.
- Tuo tarpu toje pačioje keptuvėje paskrudinkite bandeles pjūviu žemyn, kol gražiai apskrus.
- Ant bandelių užtepkite padažo, ant kiekvienos uždėkite po du sūrio paplotėlius, pagal skonį įdėkite marinuotų agurkėlių, salotų ir svogūnų. Uždenkite kita bandelės pusele.

