Pagal šį receptą grybai pirmiausia marinuojami pomidorų padaže su česnaku ir citrinos sultimis, o tada kepami orkaitėje. Iškepti grybai mirkomi marinate ir išeina sultingi, aromatingi ir labai skanūs.
Ingredientai (5 porcijoms)
- Pievagrybiai – 800 g
- Pomidorų padažas – 300 g
- Majonezas – 150 g
- Česnakas – 5 skiltelės
- Citrinos sultys – 4 šaukštai
- Augalinis aliejus – 30 g
- Druska – pagal skonį
- Malti juodieji pipirai – pagal skonį
Paruošimo eiga
1 žingsnis. Paruoškite reikiamus produktus. Geriau rinkitės mažus pievagrybius, kad jie geriau marinuotųsi. Jei grybai dideli, galite juos perpjauti per pusę.
2 žingsnis. Išspauskite citriną, kad gautumėte 4 šaukštus sulčių. Nulupkite česnaką ir supjaustykite plonais griežinėliais.
3 žingsnis. Grybus nuplaukite, šiek tiek nusausinkite ir sudėkite į dubenį arba puodą. Įpilkite pomidorų padažo, majonezo, citrinos sulčių, maltų juodųjų pipirų, česnako ir druskos pagal skonį (rekomenduojama 1 arbatinis šaukštelis druskos).
4 žingsnis. Viską gerai išmaišykite ir šaldykite bent 2 valandas. Jei turite galimybę, geriau palikite grybus marinuotis per naktį, kad visi skoniai tikrai įsigertų.
5 žingsnis. Pasibaigus marinavimo laikui, kepimo skardą išklokite folija, patepkite ją augaliniu aliejumi ir vienu sluoksniu paskleiskite grybų kepurėles. Kepkite pievagrybius iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
Patiekimas
Kepti pievagrybiai pomidorų padaže puikiai dera su įvairiais mėsos patiekalais ir garnyrais, tokiais kaip ryžiai ar makaronai, arba su daržovėmis.
Šis užkandis bus gardus tiek šiltas, ką tik iškeptas iš orkaitės, tiek atšaldytas. Tai universalus patiekalas, tinkantis ir kasdieniam stalui, ir šventinėms progoms. Skanaus!