Kiekviena šalis turi savo konservavimo ypatumus. Kalbant apie italus, tiek konservuojant, tiek virtuvėje svarbiausia kuo geriau išsaugoti ingredientų skonį.
Šis receptas itališkai vadinamas „Pomodori spaccati” – pažodžiui verčiamas kaip „sulaužyti” pomidorai. Šiam receptui svarbu naudoti labai prinokusius pomidorus, todėl kieti pomidorai netiks. Puikiai tiks pomidorai, kuriuos dažnai norime išmesti, nes „nebetinka salotoms”.
Ingredientai
Paprasčiausias šio recepto aspektas yra tas, kad jam reikia tik trijų ingredientų:
- Švieži, prinokę pomidorai – 3 kg
- Druska – 3 šaukštai
- Šviežias bazilikas – pagal pageidavimą
Paruošimas
1 žingsnis. Nuplaukite pomidorus. Kiekvieną daržovę perpjaukite per pusę arba į ketvirčius, priklausomai nuo pomidoro dydžio.
2 žingsnis. Visus supjaustytus pomidorus sudėkite į sietelį, pabarstykite stambia druska. Tai leis pomidorams išskirti sultis, todėl juos reikėtų palikti sietelyje kelias valandas. Taip jie nusausins sulčių perteklių.
3 žingsnis. Sudėkite pomidorus į švarius, nuplautus, sausus stiklainius, šiek tiek juos prispausdami. Į kiekvieną stiklainį įdėkite po kelis baziliko lapelius (jų nereikia pjaustyti, tiesiog nuskinkite nuo kotelio).
4 žingsnis. Uždenkite stiklainius dangteliais ir sudėkite juos į puodą, kurio dugnas išklotas rankšluosčiu. Įpilkite vandens į puodą tiek, kad jis apsemtų maždaug 3/4 stiklainių aukščio. Nuo to momento, kai vanduo pradeda virti, virkite apie 30–35 minutes. Tada iki galo užsukite dangtelius.
5 žingsnis. Paruoštus pomidorus laikykite kaip ir bet kurį kitą konservuotą produktą.
Panaudojimas
Šie pomidorai puikiai tinka:
- Troškiniams
- Padažams
- Sriuboms
- Picų padažams
- Makaronų patiekalams
Taip paruošti pomidorai išsaugo natūralų skonį ir tekstūrą, todėl žiemą galėsite mėgautis tikru vasaros skoniu. Skanaus!