Jei neturite ar tiesiog nenorite naudoti orkaitės, galite išsikepti kvapnų obuolių pyragą tiesiog keptuvėje. Naudodami visiškai paprastus ingredientus, paruošite desertą, kurį jūsų šeima akimirksniu nušluos nuo stalo.
Obuolių pyragas keptuvėje be orkaitės Jums reikės:
- 2 vidutinio dydžio kiaušiniai;
- 4 šaukštai cukraus;
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus;
- 1 žiupsnelis druskos;
- 3 šaukštai grietinės;
- 2 šaukštai aliejaus;
- 1 puodelis miltų;
- 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių;
- 3 obuoliai;
- 10 g sviesto.
Gaminimo eiga:
Dubenyje išplakite kiaušinius. Suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos. Plakite šluotele, kol cukrus visiškai ištirps.
Įdėkite kambario temperatūros grietinės (ją galima pakeisti graikišku jogurtu) ir supilkite aliejų. Maišykite, kol mišinys taps vientisas. Suberkite miltus ir kepimo miltelius, dar kartą gerai išmaišykite. Tešla turi būti tiršta, bet ne per skysta.
Leiskite tešlai šiek tiek pastovėti, kol paruošite įdarą. Nuplaukite obuolius, perpjaukite per pusę, išimkite kotelius ir sėklalizdžius. Supjaustykite obuolius mažais gabalėliais ir suberkite į tešlą. Išmaišykite, kad obuoliai tolygiai pasiskirstytų.
Keptuvę ištepkite sviestu. Supilkite tešlą ir išlyginkite viršų. Uždenkite keptuvę dangčiu. Geriausia, jei dangtis turi skylutes, kad išeitų drėgmės perteklius. Jei skylučių nėra, kepimo metu kelis kartus nuvalykite vandens lašelius nuo dangčio vidaus.
Kepkite ant silpniausios ugnies 30–40 minučių. Tada uždėkite lėkštę ant keptuvės ir atsargiai apverskite pyragą. Perkelkite pyragą atgal į keptuvę nekepta puse į viršų.
Kepkite dar 10 minučių be dangčio. Po to dar kartą apverskite pyragą, naudodami lėkštę. Atvėsusį pyragą pabarstykite cukraus pudra. Keista, bet kepiniai keptuvėje be orkaitės išeina purūs ir puikiai iškepę.