Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kulinarinis triukas apie kurį beveik niekas nežino: kodėl verdant kiaušinius reikėtų mesti degtukus į vandenį

1 min. skaitymo

Dauguma žmonių žino, kad verdant kiaušinius verta įberti žiupsnelį druskos – tai padeda išvengti lukšto įtrūkimų ir baltymo nutekėjimo. Šiuolaikiniai patarimai taip pat rekomenduoja įpilti šaukštą sodos arba šiek tiek acto.

Tačiau egzistuoja mažiau žinomas, bet veiksmingas triukas: į verdantį vandenį įmesti kelis medinius degtukus ar dantų krapštukus. Mediena padeda apsaugoti kiaušinius nuo įtrūkimų, sukurdama papildomą fizinės atramos sluoksnį.

Verdant vandeniui, degtukai ar dantų krapštukai suformuoja ploną plėvelę, kuri sumažina spaudimą kiaušinio lukštui, kai šis kontaktuoja su karštu vandeniu. Norint pasiekti efektą, pakanka 5–10 medinių pagaliukų, įdedamų vos vandeniui užvirus.

Tai gali atrodyti smulkmena, tačiau šis būdas puikiai veikia – kiaušiniai išlieka sveiki, be įtrūkimų ar baltymo praradimo, kas dažnai pasitaiko greitai verdant vandenį.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.