Ši kiaušinienė gaminama labai paprastai, o vienas netikėtas ingredientas padeda išvengti pridegimo ir suteikia purumo.
Kiaušinienė yra vienas mėgstamiausių pusryčių patiekalų, tačiau ji dažnai būna sausa ar guminė. Kai kurie įpila pieno, manydami, kad tai suteiks drėgmės ir minkštumo, tačiau tai viena didžiausių gaminimo klaidų.
Pienas praskiedžia skonį, o skysčio perteklius ardo kiaušinių struktūrą, rašo „Express“. Dėl to kiaušinienė prilimpa prie keptuvės ir virsta sausa mase, kurią ne itin malonu valgyti. Tačiau visiškai atsisakius pieno, galima atrasti paprastą būdą iškepti purią kiaušinienę: tereikia įberti arbatinį šaukštelį kukurūzų krakmolo.
Nors tai gali skambėti neįprastai, kukurūzų krakmolas veikia kaip apsauginis barjeras aplink kiaušinio baltymus, neleisdamas jiems per greitai išdžiūti. Be to, jis sutirština mišinį, suteikdamas kiaušinienei minkštą, kreminę tekstūrą be papildomų riebių ingredientų. Šis metodas yra paprastas, o kartą jį išbandę, visada turėsite skanią, purią kiaušinienę, kuri nei pridegs, nei bus vandeninga.
Kaip pasigaminti puresnę kiaušinienę
Reikės šių ingredientų:
- 2–3 kiaušiniai;
- 1 arbatinis šaukštelis kukurūzų krakmolo;
- 1 arbatinis šaukštelis nesūdyto sviesto;
- Druska ir pipirai pagal skonį;
- 2 riekelės skrudintos duonos.
Kiaušinienei kepti geriau nenaudoti aliejaus, nes jis greitai įkaista ir išsausina kiaušinius. Sviestas suteikia sodresnį skonį. Jei vis dėlto norite įpilti šiek tiek pieno, tai galima, tačiau nepersistenkite – užtenka arbatinio šaukštelio.
Pirmiausia skrudinkite duoną sausoje keptuvėje. Kai viena pusė apskrunda, apverskite ir apskrudusią pusę patepkite sviestu.
Tada nustatykite viryklę ant minimalios kaitros ir pradėkite kepti kiaušinienę. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite kukurūzų krakmolą, įdėkite šiek tiek sviesto ir gerai išmaišykite. Jei norite, galite įpilti šiek tiek pieno. Kai mišinys paruoštas, keptuvėje ištirpinkite gabalėlį sviesto, supilkite kiaušinių masę ir nedelsdami pradėkite maišyti mentele, keldami ją nuo keptuvės dugno. Taip kiaušiniai nepridegs ir tolygiai įkais.
Po dviejų minučių kiaušiniai taps blizgūs ir beveik sustings. Tada išjunkite ugnį ir leiskite keptuvei užbaigti kepimo procesą.
Pabaigoje pagardinkite druska ir pipirais, o kiaušinienę patiekite ant karštos skrudintos duonos, pateptos sviestu.