Kiekviena šeimininkė turi savo būdą marinuoti agurkus stiklainiuose. Turėjau puikų receptą, išbandytą per daugelį metų. Agurkai visada pavykdavo puikūs ir traškūs. Bet šį kartą ne. Bet pirmiausia – svarbiausia.
Šį savaitgalį specialiai nuėjau į turgų ieškoti daržovių. Pamačiau moterį su gražiais agurkais ir nusprendžiau nusipirkti marinavimui. Jie man atrodė skanūs, todėl iš karto nusipirkau daug.
Namuose sudėjau juos į stiklainius ir marinavau pagal įprastą receptą. Tačiau po dviejų dienų pastebėjau, kad kažkas negerai. Atidariau stiklainį ir pamačiau, kad visi agurkai supuvo. Kiekvienas, visuose stiklainiuose.
Niekada anksčiau nieko panašaus neturėjau. Tada nusprendžiau paprašyti pagalbos iš patyrusių šeimininkių. Jos pasakė, kas galėjo nutikti ne taip. Papasakosiu, kokios klaidos marinuojant agurkus gali sukelti tokių pasekmių.
Kaip marinuoti agurkus stiklainiuose
Pasitarusi su patyrusiomis šeimininkėmis, išsiaiškinau kelias galimas priežastis, kodėl visi agurkai sugedo. Pirma, taip gali nutikti, jei įbersite per mažai druskos arba visai apie ją pamiršite. Taip pat nutinka, jei vietoj įprastos druskos įbersite joduotos druskos.
Tačiau aiškiai atsimenu, kaip matavau dažniausiai naudojamą druską, todėl iš karto ją atmečiau. Tačiau vis tiek verta paminėti: visada reikia griežtai laikytis recepto ir įberti reikiamą druskos kiekį.
Antra, prieš marinavimą agurkus reikia kruopščiai pamirkyti šaltame vandenyje. Jei to nepadarysite, marinuoti agurkai gali būti prasti. Moterys manė, kad tai yra priežastis. Tačiau agurkai ilgą laiką buvo vandenyje. Ši priežastis taip pat buvo atmesta.
Taip pat buvo atmestos teorijos apie prastos kokybės užsukamuosius dangtelius ir netinkamą viso proceso laiką. Vienas mano draugas rimtai teigė, kad taip nutinka, jei agurkai užverdami per pilnatį. Bet aš net nesvarstau šių teorijų, netikiu tokiais dalykais.
Paskutinė ir galbūt pagrindinė nesėkmingo marinavimo priežastis – blogi agurkai. Aptarę visus variantus, priėjome išvados, kad būtent tai ir yra problema. Greičiausiai auginant agurkus buvo persistengta su trąšomis. Tokie agurkai visiškai netinka konservavimui. O tada priėjome išvados, kad svarbiausia – pasirinkti gerus agurkus.
Kaip išsirinkti agurkus marinavimui
Žinoma, geriausi agurkai šiam tikslui yra naminiai, sąžiningai užauginti. Tačiau ne kiekvienas turi galimybę jų gauti. Todėl einant į turgų reikėtų būti atsargiems. Visų pirma, geriau į turgų eiti anksti ryte, kad gautumėte šviežių daržovių, kurios visą dieną negulėjo saulėje.
Taip pat verta rinktis agurkus su matomais nešvarumais. Tai reiškia, kad jie nebuvo nuplauti. Plaunant galima pažeisti odelę, o tai turės įtakos jų skoniui konservuojant.
Toliau atkreipkite dėmesį į spalvą. Agurkai turėtų būti tamsiai žali, o ne ryškiai žali. Šios veislės marinuotos būna skaniausios. Atidžiai patikrinkite daržoves, ar nėra geltonų dėmių.
Taip pat galite atkreipti dėmesį į žievelės storį. Marinuoti tinka agurkai plona žievele. Taip pat reikėtų atkreipti dėmesį į gumbus. Jei jie juodi, agurkai idealiai tinka marinuoti. Žinoma, sunku akimis nustatyti, ar agurkai buvo teisingai užauginti, bet belieka tikėtis sėkmės.
Tas eilinis dalykas virto detektyviniu tyrimu. Bet dabar supratau, kaip marinuoti agurkus stiklainiuose, kad jiems nieko nenutiktų. Po nesėkmės bandžiau dar kartą. Ir su kitais agurkais viskas pavyko puikiai. Dabar marinuoti agurkai laukia savo laiko.
Tikiuosi, kad visas jūsų konservavimas bus sėkmingas ir jų neištiks toks pat likimas kaip mano agurkų. Sėkmės!