Obuolių sezonas įsibėgėja, ir iš jų nesunku pasigaminti skanių ir sveikų konservų be papildomo cukraus – obuolių savo sultyse. Šis paprastas receptas leidžia išsaugoti natūralų vaisių skonį ir aromatą žiemai, naudojant minimaliai ingredientų.
Receptas obuoliams savo sultyse
4 stiklainiams po 0,5 l:
- Obuoliai – 1500 g (nulupti)
- Cukrus – 300 g
- Citrinos sultys – 4 šaukštai
Paprastas gaminimo būdas
Pirmiausia nulupkite obuolius, išimkite šerdis ir supjaustykite mažais gabalėliais. Tada užpilkite citrinos sultimis, suberkite cukrų, išmaišykite ir palikite 30 minučių.
Tada nupilkite sultis ir supilkite jas į sterilizuotus stiklainius iki pat viršaus. Uždenkite dangteliais ir dėkite į šaltą orkaitę, kuri turėtų būti įkaitinta iki 160 laipsnių. Troškinkite obuolius 10 minučių nuo užvirimo momento.
Galiausiai obuolius užsandarinkite dangteliais, apverskite juos, uždenkite antklode ir palikite 24 valandoms.