Kartais nėra laiko ruošti skanius ir sočius pusryčius. Tokiais atvejais labai praverčia patiekalai, kurie yra ir skanūs, ir lengvai paruošiami. Vafliai! Geriausias dalykas, kurį galite pagaminti darbo dienos rytą, yra būtent vafliai!
Turinys
Sūrio skonio pusryčių vafliai
Ingredientai (4 porcijoms):
- 150 g kvietinių miltų
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
- 2 kiaušiniai
- 200 ml pieno
- 50 g ištirpinto sviesto arba aliejaus
- 100 g tarkuoto sūrio (pvz., čederio, gaudos arba mocarelos ir parmezano)
- Šviežiai maltų pipirų – pagal skonį
- Svogūnų laiškų arba petražolių – nebūtina
Paruošimas:
- Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
- Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su pienu, įpilkite ištirpinto sviesto. Sumaišykite abu mišinius, įmaišydami sūrį ir prieskonius. Tada įmaišykite žoleles.
- Įkaitinkite vaflinę ir dalimis pilkite tešlą, kol gražiai apskrus ir taps traškūs. Patiekite šiltą su papildomai tarkuotu sūriu, grietine arba šviežiomis daržovėmis.
Sūrio ir špinatų skonio vafliai
Ingredientai (4 porcijoms):
- 150 g kvietinių miltų
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 2 kiaušiniai
- 180 ml kefyro arba pasukų
- 40 g ištirpinto sviesto
- 80 g tarkuoto sūrio (pvz., fetos arba parmezano kartu su minkštesniu sūriu)
- 1 sauja smulkintų šviežių špinatų (apie 50 g)
- Žiupsnelis druskos, pipirų
Paruošimas:
- Dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais, druska ir pipirais. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su kefyru, įpilkite sviestą.
- Į miltus supilkite skystą mišinį, įmaišykite sūrį ir špinatus.
- Kepkite vaflių keptuvėje, kol paviršius taps auksinės spalvos ir traškus.