Profesionalūs virėjo metodai gali palengvinti jūsų kasdienius virtuvės darbus. Šį kartą pasidalinsime gudrybe, kaip greitai ir efektyviai išimti kaulą iš vištienos blauzdelės, atlikus vos kelis pjūvius.
Kaip išimti kaulą iš vištienos blauzdelės?
Dažnai turime vištienos blauzdelių, bet norime be kaulų mėsos gabalų. Paprastas mėsos nupjovimas nuo kaulo užtrunka ilgai ir dažnai neleidžia išgauti viso mėsos gabalo. Štai kaip tai padaryti greitai ir profesionaliai, kaip parodyta „Cook Skill Chief“ tinklaraščio vaizdo įraše:
View this post on Instagram
- Paruoškite peilį: Naudokite „ne per blogą“ peilį, nes itin aštrūs peiliai gali būti pažeisti pjaunant per kaulus ar kremzles.
- Nupjaukite kremzles: Pažvelkite į blauzdikaulį – jis primena vamzdelį su platesniais apvalinimais galuose. Nupjaukite kremzles iš abiejų kaulo pusių, maždaug per apvalinimų vidurį.
- Nuimkite mėsą: Vertikaliai pastatykite blauzdelę ir lengvai nuimkite mėsą nuo kaulo. Gausite atskirą kaulą ir mėsos gabalą su skylute viduryje.
- Suformuokite filė: Perpjaukite mėsą išilgai linijos, kur buvo kaulas, ir gausite gražų, vientisą mėsos gabalėlį.
Kodėl šis metodas veikia?
Vos keli tikslūs pjūviai leidžia greitai atskirti mėsą nuo kaulo, išvengiant laiko švaistymo ir mėsos nuostolių. Rezultatas – tvarkingas mėsos gabalas, paruoštas tolesniam gaminimui, pavyzdžiui, kepti, troškinti ar formuoti įvyniojimus.
Patarimas: Šis būdas ypač tinka, kai reikia greitai paruošti vištienos filė iš blauzdelių, pvz., gaminant įdarytus patiekalus ar iešmelius.