Vos per 15 minučių ant stalo galite turėti neįtikėtinai gardų patiekalą, kurio neįmanoma valgyti lėtai. Varškės pyragaičiai akimirksniu išnyksta, o komplimentai iš šeimos – garantuoti.
Varškės pyragaičiai – paprastas patiekalas, pažįstamas nuo vaikystės. Tačiau kartais jie būna per sausi, išsilieja keptuvėje arba greitai praranda minkštumą. Sėkmės formulė: įmaišykite du paprastus, bet itin veiksmingus ingredientus. Jų dėka varškės pyragaičiai tampa neįtikėtinai minkšti viduje, išlaiko formą ir dingsta nuo stalo greičiau, nei spėjate užvirti virdulį.
Pirmasis ingredientas – kukurūzų krakmolas. Jis padeda tešlai išlikti minkštai, bet kartu išlaikyti formą. Varškės pyragaičiai neišsilieja keptuvėje ir įgauna gražią auksinę plutelę.
Antrasis – grietinė. Vos vienas šaukštas grietinės suteikia tešlai minkštumo ir sultingumo. Jie išlieka purūs net kitą dieną – jei, žinoma, bent vienas jų lieka!
Kaip gaminti
- Paimkite 500 g varškės (ne per šlapios, geriausia – sausesnės konsistencijos).
- Įmuškite 1 kiaušinį, įberkite 2 valgomuosius šaukštus cukraus, žiupsnelį druskos ir vanilės pagal skonį.
- Įmaišykite 1 valgomąjį šaukštą grietinės ir 2 valgomuosius šaukštus kukurūzų krakmolo. Jei tešla per skysta, įberkite šiek tiek miltų, bet nepersistenkite, kad pyragaičiai netaptų „guminiai“.
- Suformuokite mažus rutuliukus, šiek tiek juos suplokštinkite ir apvoliokite miltuose.
- Kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol įgaus auksinę rudą spalvą.
Kodėl jie tokie ypatingi?
- Varškės pyragaičiai nesubyra apverčiant keptuvėje.
- Jie turi švelnų, kreminį vidų.
- Net atvėsę išlieka skanūs ir nesausėja.
Mažas gyvenimo triukas
Jei norite dar labiau nustebinti artimuosius, į tešlą įberkite saują razinų, džiovintų spanguolių ar šokolado gabalėlių. Tačiau net ir klasikinis variantas su šiais dviem slaptais ingredientais taps mėgstamiausiu šeimos pusryčių patiekalu.