Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

2 slapti ingredientai ir 15 minučių: varškės pyragaičiai, kurie išnyksta greičiau, nei spėja užvirti arbata

Varškės pyragaičiai
2 min. skaitymo

Vos per 15 minučių ant stalo galite turėti neįtikėtinai gardų patiekalą, kurio neįmanoma valgyti lėtai. Varškės pyragaičiai akimirksniu išnyksta, o komplimentai iš šeimos – garantuoti.

Varškės pyragaičiai – paprastas patiekalas, pažįstamas nuo vaikystės. Tačiau kartais jie būna per sausi, išsilieja keptuvėje arba greitai praranda minkštumą. Sėkmės formulė: įmaišykite du paprastus, bet itin veiksmingus ingredientus. Jų dėka varškės pyragaičiai tampa neįtikėtinai minkšti viduje, išlaiko formą ir dingsta nuo stalo greičiau, nei spėjate užvirti virdulį.

Pirmasis ingredientas – kukurūzų krakmolas. Jis padeda tešlai išlikti minkštai, bet kartu išlaikyti formą. Varškės pyragaičiai neišsilieja keptuvėje ir įgauna gražią auksinę plutelę.

Antrasis – grietinė. Vos vienas šaukštas grietinės suteikia tešlai minkštumo ir sultingumo. Jie išlieka purūs net kitą dieną – jei, žinoma, bent vienas jų lieka!

Kaip gaminti

  1. Paimkite 500 g varškės (ne per šlapios, geriausia – sausesnės konsistencijos).
  2. Įmuškite 1 kiaušinį, įberkite 2 valgomuosius šaukštus cukraus, žiupsnelį druskos ir vanilės pagal skonį.
  3. Įmaišykite 1 valgomąjį šaukštą grietinės ir 2 valgomuosius šaukštus kukurūzų krakmolo. Jei tešla per skysta, įberkite šiek tiek miltų, bet nepersistenkite, kad pyragaičiai netaptų „guminiai“.
  4. Suformuokite mažus rutuliukus, šiek tiek juos suplokštinkite ir apvoliokite miltuose.
  5. Kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol įgaus auksinę rudą spalvą.

Kodėl jie tokie ypatingi?

  • Varškės pyragaičiai nesubyra apverčiant keptuvėje.
  • Jie turi švelnų, kreminį vidų.
  • Net atvėsę išlieka skanūs ir nesausėja.
Pyragaičiai su varške ir razinomis
Pyragaičiai su varške ir razinomis

Mažas gyvenimo triukas

Jei norite dar labiau nustebinti artimuosius, į tešlą įberkite saują razinų, džiovintų spanguolių ar šokolado gabalėlių. Tačiau net ir klasikinis variantas su šiais dviem slaptais ingredientais taps mėgstamiausiu šeimos pusryčių patiekalu.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.