Namų maisto gaminimo entuziastai įvertins šį paprastą kotletų receptą. Šiuos sultingus kotletus lengva pasigaminti namuose, o kepti keptuvėje jie sukuria apetitą keliantį auksinį plutelę. Kartu su kreminiu padažu jie tampa išties jaudinančiai gardžiu patiekalu.
Reikalingi ingredientai
- Malta vištiena – 350 g
- Svogūnas – 1 vnt.
- Džiūvėsėliai – 2 šaukštai
- Druska, pipirai – pagal skonį
- Kiaušinis – 1 vnt.
- Aliejus kepimui
Padažui reikalingi ingredientai
- Grybai – 150 g
- Svogūnas – 50 g
- Grietinė – 100–150 g
- Vanduo – 100 g
- Druska, pipirai – pagal skonį
Bendras kepimo laikas – 30 minučių.
Paruošimo procesas
Į maltą mėsą sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, džiūvėsėlius, druską, pipirus, kiaušinį ir viską išmaišykite. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus, šlapiomis rankomis suformuokite maltos mėsos kukulius ir kepkite juos iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Tada apkepkite smulkintus grybus, česnaką ir svogūnus. Kepkite, kol iš grybų visiškai išgaruos drėgmė. Tada sudėkite grietinę, užpilkite vandeniu ir suberkite prieskonius. Gerai išmaišykite ir viską užvirinkite.
Jei norite, kad padažas būtų tirštesnis, įberkite šaukštą miltų. Viską sumaišykite ir sudėkite kukulius į padažą. Virkite uždengtu dangčiu 15 minučių ant vidutinės ugnies. Šiuo metu nieko maišyti nereikia.
Rezultatas – sultingi, gardūs ir sotūs kukuliai, puikiai derantys su makaronais, grikiais ar bulvėmis. Tačiau kotletai grietinėlės padaže taip pat skanūs ir vieni su duona. Skanaus!