Dešrelės jau seniai yra greitas ir patogus užkandis, kai neturite laiko ar noro gaminti. Tačiau ne visos dešrelės yra vienodos. Kai kurių iš jų neverta pirkti, net jei taupote pinigus.
Ekspertai įvardijo dešrelėse esančius ingredientus, kurių nereikėtų vartoti.
Apsilankę artimiausiose parduotuvėse, rasite šimtus dešrelių pakuočių. Jos skiriasi ne tik pavadinimais ir kainomis, bet ir sudėtimi. Vienose naudojama aukštos kokybės mėsa. Kitose siūlomi įvairūs pakaitalai. Tokios dešrelės dažnai net nevadinamos dešrelėmis, o rašomos kaip „mėsos gaminys” arba „maltos mėsos gaminiai”.
Antras variantas – rinkodaros specialistų idėja. Nes tada ant pakuotės galima didelėmis raidėmis užrašyti kokį nors pavadinimą, pavyzdžiui, „Vienos”, „Prekės ženklas” ar „Rytas”. Pirkėjas gali manyti, kad perka dešreles. Nes žodžiai, kad tai mėsos gaminys arba maltos mėsos gaminys, nurodyti smulkiu šriftu. Tai gali pastebėti ne kiekvienas.
Kaip atskirti kokybiškas dešreles
Pirma, atkreipkite dėmesį į kainą. Kokybiškos dešrelės kainuos ne mažiau nei kilogramas mėsos, iš kurios jos pagamintos. Nes ingredientai taip pat apima prieskonius, o į kainą įskaičiuota gamyba ir pakavimas.
Antra, atkreipkite dėmesį į ingredientus. Kokybiškose dešrelėse paprastai tam tikromis proporcijomis yra kiaulienos ir jautienos. Taip pat gali būti vištienos, kartu su jautiena arba vietoj jos, arba abiejų rūšių mėsos. Kartais pridedama kalakutienos. Po jų pridedama prieskonių ir šiek tiek vandens.
Dešrelių pakaitaluose pirmiausia dedama mechaniškai atskirta mėsa. Tada dedamos kremzlės, odos ir kitos ne itin apetitą keliančios dalys, kurios labai smulkiai sumalamos. Tada pridedamas baltymų pakaitalas arba baltymų stabilizatorius, miltai, krakmolas, skonio, spalvos ir aromato stiprikliai bei įvairūs prieskoniai.
Kodėl neturėtumėte pirkti maltos mėsos gaminių
Jos skiriasi tekstūra, skoniu ir žaliavų kokybe. Bet tai dar ne blogiausia. Kad priartėtų prie įprastų dešrelių, gamintojai naudoja daugybę priedų. Jei juos naudosite nuolat, jūsų organizmas jums už tai nepadėkos. Todėl geriau sumokėti daugiau, bet įsigyti geresnės kokybės dešrelių. O dar geriau – pirkti įprastą mėsą, kuri turi daugiau privalumų ir iš kurios galima pagaminti daugybę troškinių.