Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Geriausias vištienos marinatas: paprastas sultingo ir kvapnaus patiekalo receptas

Geriausias marinatas vištienai
2 min. skaitymo

Kad vištiena būtų tikrai sultinga, kvapni ir minkšta, svarbu ją tinkamai marinuoti. Būtent marinatas padeda patiekalui tapti ypač skaniam ir suteikia mėsai tobulą tekstūrą.

Pagrindiniai marinato ingredientai

Sėkmingo marinato pagrindas yra keli komponentai, kurių nereikėtų ignoruoti. Visų pirma, būtinai naudokite aliejų. Vištienos mėsa, ypač krūtinėlė, nėra labai riebi, todėl aliejus padeda išlaikyti sultingumą, sukuria apsauginę plėvelę, išlaiko prieskonių aromatus ir neleidžia mėsai prilipti kepimo metu.

Geriausia rinktis rafinuotą augalinį aliejų, nes nerafinuotas aliejus netinka kepimui ar kepimui orkaitėje – veikiamas aukštos temperatūros, jis gali išskirti kenksmingas medžiagas.

„Rūgštis mėsą padaro minkštesnę. Vištiena ir taip minkšta mėsa, bet jei į ją įdėsite šiek tiek rūgšties, minkštumas taps tiesiog neįtikėtinas. Ji tiesiog tirpsta burnoje. Būtinai įlašinkite citrinos sulčių – tai tiesiog bomba.”

Citrinų sultys ne tik suteikia skonio, bet ir suminkština mėsą. Jei norite, galite pakeisti jas laimo sultimis arba actu, tačiau citrinos skonis puikiai dera su vištiena.

Kvapiosios medžiagos ir prieskoniai

Česnakas yra dar vienas svarbus ingredientas. Jis užmaskuoja specifinį vištienos skonį ir suteikia patiekalui ypatingo pikantiškumo. Taip pat galite įdėti baziliko, kad skonis būtų sodresnis, arba sumaišyti abu komponentus.

Druska yra būtinas ingredientas, užtikrinantis tolygų mėsos sūdymą. Tačiau galite eksperimentuoti su žolelėmis ir prieskoniais: bazilikais, sojų padažu, saldžiu čili padažu ar net nesaldintu jogurtu, kad marinuotumėte graikiškai. Jei naudojate majonezą, aliejaus pilti nereikia, nes jame jo jau yra. Paįvairinimui galite maišyti majonezą ir aliejų santykiu 50/50.

Tinkamas šių ingredientų derinys užtikrina, kad vištiena bus ne tik gardi, bet ir itin minkšta, kuri patiks net ir išrankiausiems gurmanams.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.