Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Draugai „aiktelėjo”, kai paragavo gabalėlio! Šis kvapnus rudeninis kriaušių keksiukas per 40 minučių tapo „hitu”

Rudeninis keksas
2 min. skaitymo

Rudeninis kriaušių keksiukas – paprastas ir tuo pačiu neįtikėtinai elegantiškas kepinys. Šis desertas puikiai tinka šaltiems vakarams, kai norisi šilumos ir jaukumo. Dalinamės patikrintu receptu!

Sudedamosios dalys:

  • 2-3 prinokusios kriaušės;
  • 250 g kvietinių miltų;
  • 120 g sviesto;
  • 150 g cukraus;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių;
  • žiupsnelis druskos;
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus;
  • 0,5 arbatinio šaukštelio cinamono (nebūtina);
  • cukraus pudra (papuošimui).
Nuostabaus skonio keksas
Nuostabaus skonio keksas

1 veiksmas:

Vaisių paruošimas: Kriaušes nuplaukite, pašalinkite odelę ir sėklas. Supjaustykite mažais kubeliais arba plonais griežinėliais – kaip jums labiau patinka.

2 veiksmas:

Sviesto bazė: Iš anksto išimkite sviestą iš šaldytuvo, kad jis suminkštėtų. Išplakite jį su cukrumi iki purumo.

3 veiksmas:

Kiaušinių įdėjimas: Į sviesto mišinį po vieną įmuškite kiaušinius, kaskart gerai išplakdami.

4 veiksmas:

Sausi ingredientai: Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, vanilinį cukrų ir cinamoną.

5 veiksmas:

Sujungimas: Palaipsniui supilkite sausą mišinį į sviesto mišinį ir švelniai maišykite, kol gausite vienalytę tešlą.

6 veiksmas:

Vaisiai tešloje: Kriaušių gabalėlius įmaišykite į paruoštą tešlą. Jei kriaušės labai sultingos, galite jas lengvai pabarstyti miltais, kad nenusėstų dugne.

7 veiksmas:

Kepimas: Kepimo formą ištepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą į formą ir įdėkite į 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 40–45 minutes, patikrindami iškepimą mediniu iešmeliu.

8 veiksmas:

Pateikimas: Atvėsusį pyragą pabarstykite cukraus pudra. Patiekite su arbata, kava arba šiltu pienu.

Naudingi patarimai: Pirma, keksiukui geriau naudoti tvirtas, bet prinokusias kriaušes – jos išlaiko formą ir kepdamos nevirsta tyre.

  • Antra, jei norite šventiškesnio varianto, galite pridėti saują razinų, riešutų ar šokolado gabalėlių.
  • Trečia, norint pabrėžti kriaušių aromatą, rekomenduojama naudoti prieskonius: cinamoną, kardamoną arba šiek tiek malto imbiero.
  • Ketvirta, keksiuką patogu kepti ne tik didelėje formoje, bet ir mažose.
  • Penkta, desertą šaldytuve galima laikyti 2–3 dienas, tačiau skaniausias jis būna kepimo dieną.
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.