Artėja šaltasis metų laikas, o kartu su juo kyla noras apsigaubti pledu su mėgstamu puodeliu rankose. O kas gali būti geriau už kvapnų moliūgų ir prieskonių latte?
Turinys
Šis gėrimas ne tik sušildys, bet ir suteiks tikrą rudens skonio puotą. Pamirškite keliones į kavinę – šis naminis receptas pranoks visus jūsų lūkesčius! Jis toks pat kreminis ir sodrus, tačiau su šiltais natūraliais prieskoniais ir klevų sirupu. Pasiruoškite sau porciją jaukumo jau dabar!
Moliūgų latte receptas: ingredientai
- 2 espreso puodeliai arba ½ puodelio šaltos arba stiprios kavos
- 1 stiklinė pieno
- 3 šaukštai klevų sirupo
- 3 šaukštai moliūgų tyrės
- ½ arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
- Su kaupu ¼ arbatinio šaukštelio moliūgų pyrago prieskonių ir dar šiek tiek pabarstymui
- Žiupsnelis druskos
- Plakta grietinėlė papuošimui, nebūtina
- Cinamono lazdelės papuošimui, nebūtina
Kaip pasigaminti moliūgų latte
- Mažame puode sumaišykite espreso kavą, pieną, klevų sirupą, moliūgų tyrę, vanilę, moliūgų pyrago prieskonius ir druską. Plakite ant silpnos ugnies, kol visiškai susimaišys ir sušils.
- Supilkite į puodelį. Jei norite, įdėkite plaktos grietinėlės, pabarstykite moliūgų pyrago prieskoniais ir papuoškite cinamono lazdelėmis.