Ruduo – pats geriausias metas jaukiems kepiniams su obuoliais. Bet ką daryti, kai norisi kažko skanaus, bet laiko mažai? Siūlau paprastą obuolių sausainių receptą, kurie paruošiami vos per 10 minučių, o orkaitėje – apie 20 minučių. Rezultatas – minkšti, švelnūs, kvapnūs sausainiai su karamelizuotais obuoliais ir žiupsneliu cinamono.
Ingredientai
- 3 obuoliai
- 2 valg. šaukštai sviesto (30 g)
- 1/4 puodelio cukraus (50 g)
- cinamono pagal skonį
- 1 valg. šaukštas citrinos sulčių
- 2 kiaušiniai
- 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
- 1/2 puodelio cukraus (100 g)
- 1/2 puodelio sviesto (100 g)
- 2⅔ puodelio miltų (320 g)
- 1 valg. šaukštas kepimo miltelių
Paruošimas
Nulupkite obuolius ir supjaustykite juos mažais kubeliais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite vaisius, cukrų, cinamoną ir citrinos sultis. Troškinkite 5–6 minutes, kol obuoliai suminkštės ir pasklis kvapas. Tada atvėsinkite.
Dubenyje 3–4 minutes išplakite kiaušinius su cukrumi ir druska iki purumo. Sudėkite suminkštintą sviestą, gerai išmaišykite. Palaipsniui suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais. Įmaišykite karamelizuotus obuolius.
Šaukštu dėkite tešlą ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, formuodami mažus sausainius.
Kepkite 180 °C temperatūroje apie 20–25 minutes, kol sausainiai taps aukso rudos spalvos. Jei norite, pabarstykite cukraus pudra.
Obuolių sausainiai yra puikus greitas naminis skanėstas. Jie puikiai tinka su rytine kava, karšta arbata ar net stikline pieno. Paprastas paruošimas ir prieinami ingredientai paverčia šį receptą tikru kiekvienos namų šeimininkės išsigelbėjimu.