Keista, bet naudingiausias daiktas mano virtuvėje dabar laikomas šaldiklyje! Kalbame apie paprastą indų plovimo kempinę, kuri, kaip paaiškėjo, yra tikra bakterijų veisimosi vieta – jų skaičius prilygsta mažo miestelio gyventojų skaičiui. Sužinojusi apie tai, nusprendžiau ieškoti būdų, kaip su jomis elgtis, ir aptikau neįprastą patarimą – kempinę užšaldyti per naktį. Nors iš pradžių tai atrodė keista, vis tiek nusprendžiau išbandyti.
Kodėl šaldiklis?
Mokslininkai teigia, kad viename kvadratiniame centimetre kempinės yra apie 10 milijonų mikrobų – daugiau nei ant klozeto dangčio! Šios bakterijos aktyviai dauginasi ir patenka ant indų, stalų ir net rankų, galiausiai atsidurdamos mūsų burnoje. Naudojant chemines medžiagas ar verdant kempinę, ji dažnai sugenda, o užšaldžius žemesnėje nei -18 °C temperatūroje, beveik visos bakterijos sunaikinamos, nepažeidžiant kempinės struktūros.
Aš įdėjau drėgną kempinę į plastikinį maišelį ir per naktį padėjau į šaldiklį. Ryte rezultatas pranoko mano lūkesčius: kempinė atrodė idealiai švari, nemalonus kvapas išnyko, o pati kempinė liko nepažeista. Dabar į savo savaitės įpročius įtraukiau kempinių šaldymą – tai prailgina jų tarnavimo laiką ir sutaupo pinigų. Toks paprastas metodas padeda palaikyti švarą virtuvėje be papildomų pastangų ir išlaidų.


Su kempine viskas aišku, ką darom su Lietuvos mekirčiais ir slavų emigrantais, kurių priviso kaip mikrobų- dedam į šaldytuvą ar plaunam?…🤭🐥🌸🌸🌸
Ot tai sutaupe 20 centu. As Tai nededu I saldikli neplaunu kempiniu o daznai keiciu naujomis. Beje yra naujas isradimas ne putos kempines o plastiko su spygliukais plonos tokios Jas pakanka palaikyti karsto vandens sroveje IR be mikrobu. Tarnauja metais neplysta , pirkau uzsieny bet jauciu galima rast online
Bet taip mes mažiau teršiam gamtą. Kuo mažiau išmesti, kaip įmanoma naudoti daiktą ilgiau.