Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Įdėjau virtuvinę kempinę į šaldiklį ir negalėčiau būti laimingesnė dėl savo išradingumo: dabar visada taip darau

Kempinė šaldiklyje
1 min. skaitymo

Keista, bet naudingiausias daiktas mano virtuvėje dabar laikomas šaldiklyje! Kalbame apie paprastą indų plovimo kempinę, kuri, kaip paaiškėjo, yra tikra bakterijų veisimosi vieta – jų skaičius prilygsta mažo miestelio gyventojų skaičiui. Sužinojusi apie tai, nusprendžiau ieškoti būdų, kaip su jomis elgtis, ir aptikau neįprastą patarimą – kempinę užšaldyti per naktį. Nors iš pradžių tai atrodė keista, vis tiek nusprendžiau išbandyti.

Kodėl šaldiklis?

Mokslininkai teigia, kad viename kvadratiniame centimetre kempinės yra apie 10 milijonų mikrobų – daugiau nei ant klozeto dangčio! Šios bakterijos aktyviai dauginasi ir patenka ant indų, stalų ir net rankų, galiausiai atsidurdamos mūsų burnoje. Naudojant chemines medžiagas ar verdant kempinę, ji dažnai sugenda, o užšaldžius žemesnėje nei -18 °C temperatūroje, beveik visos bakterijos sunaikinamos, nepažeidžiant kempinės struktūros.

Aš įdėjau drėgną kempinę į plastikinį maišelį ir per naktį padėjau į šaldiklį. Ryte rezultatas pranoko mano lūkesčius: kempinė atrodė idealiai švari, nemalonus kvapas išnyko, o pati kempinė liko nepažeista. Dabar į savo savaitės įpročius įtraukiau kempinių šaldymą – tai prailgina jų tarnavimo laiką ir sutaupo pinigų. Toks paprastas metodas padeda palaikyti švarą virtuvėje be papildomų pastangų ir išlaidų.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.