Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Ar vis dar verdate bulves paprastame vandenyje? Štai kaip padaryti bulvių košę skanesnę

2 min. skaitymo

Dauguma namų šeimininkų bulvių košę verda paprastame vandenyje, o paskui įpila pieno ir sviesto. Tačiau profesionalūs virėjai atskleidžia paslaptį: jei vietoj vandens naudosite kvapnų pagrindą, patiekalo skonis taps daug sodresnis ir subtilesnis. Šis paprastas triukas gali paversti įprastą garnyrą tikru kulinariniu šedevru.

Kaip paruošti bulves tobulai košei

Norint pasiekti geriausią rezultatą, bulves reikia kruopščiai nuplauti, nulupti ir supjaustyti vienodo dydžio gabalėliais, kad jos išvirtų tolygiai. Skirtingos bulvių veislės turi savų ypatybių: krakmolingos, trupinančios bulvės idealiai tinka švelniai košei, o tankesnės – sodresnės tekstūros patiekalui.

Vandens keitimo paslaptis

Užuot virę bulves paprastame vandenyje, naudokite sultinį – mėsos arba daržovių. Šis pokytis iškart praturtina skonį: košė tampa kvapni, su maloniomis prieskonių natomis. Į sultinį galite įdėti lauro lapą, kvapiųjų pipirų ar svogūną – šie paprasti ingredientai suteiks patiekalui gilesnį aromatą.

Papildomi ingredientai kreminei tekstūrai

Kad bulvių košė būtų aksominė, po virimo ją sumaišykite su karštu pienu arba grietinėle ir ištirpintu sviestu. Svarbu: skystis turi būti šiltas, nes šalti ingredientai padaro košę lipnią. Kai kurie virėjai rekomenduoja pieną pašildyti su česnako skiltelėmis arba rozmarino šakele – tai suteiks košei išskirtinį aromatą.

Nepjaustytų bulvių virimas

Sudedamųjų dalių sąrašas:

  • 1 vidutinio dydžio svogūnas;
  • 500 ml mėsos arba daržovių sultinio (arba 2 vištienos skonio sultinio kubeliai);
  • 50 ml pieno;
  • 2 šaukštai sviesto;
  • 1 lauro lapas.

Kaip patikrinti, ar bulvės išvirusios

Virimo trukmė priklauso nuo bulvių veislės, bet paprastai trunka 20–25 minutes. Patikrinti paprasta: jei gabalėlis lengvai sutrinamas šakute, bulvės paruoštos. Po virimo sultinys nupilamas, pašalinami prieskoniai (pvz., lauro lapas), o bulvės paliekamos puode po dangčiu ar rankšluosčiu kelioms minutėms, kad „subręstų“.

Išvada

Pakeitus vandenį sultiniu, bulvių košė tampa aromatingesnė, švelnesnė ir daug skanesnė. Nedidelės kulinarinės gudrybės, tokios kaip prieskonių, pieno produktų ar žolelių pridėjimas, leidžia kaskart sukurti naują skonį. Išbandykite šį paprastą metodą, jei norite nustebinti savo šeimą net ir kasdieniu garnyru!

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.