Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Šis pyragas – tikras atradimas: Šokoladinis pyragas su aguonomis, varške, vyšniomis ir kremu

Šokoladinis pyragas su aguonomis
3 min. skaitymo

Viskas paruošiama vienoje formoje, viename kepinyje, be jokio vargo. Puikus receptas tiek šventei, tiek kasdienai – atrodo įspūdingai, paruošiamas paprastai ir pasižymi tobulu skoniu.

Forma: 38 × 26 cm
Svoris: apie 3400 g
Aukštis: 7 cm

Sudedamosios dalys

Tešla:

  • kiaušiniai – 4 vnt.
  • cukrus – 150 g
  • grietinė – 100 g
  • pienas – 80 ml
  • aliejus – 70 ml
  • kakava – 50 g
  • kepimo milteliai – 10 g
  • miltai – 300 g

Varškės masė:

  • varškė (rauginto pieno sūris) – 300 g
  • kiaušiniai – 2 vnt.
  • cukrus – 50 g
  • vanilinis cukrus – 10 g
  • grietinė – 100 g
  • kokoso drožlės – 100 g

Be to:

  • aguonų įdaras – 500 g
  • vyšnios – 300 g

Kremas:

  • pienas – 600 ml
  • tryniai – 2 vnt.
  • cukrus – 200 g
  • vanilinis cukrus – 10 g
  • miltai – 30 g
  • krakmolas – 30 g
  • sviestas – 200–300 g
Šokoladinis pyragas su aguonomis 2
Šokoladinis pyragas su aguonomis 2

Paruošimas

1. Šokoladinė tešla

  • Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol masė taps puri ir šviesi.
  • Įpilkite pieną, aliejų, grietinę – gerai išmaišykite.
  • Suberkite kakavą, kepimo miltelius ir persijotus miltus.
  • Išminkykite vientisą, tirštą, blizgią masę.
  • Supilkite tešlą į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.

2. Įdarai

  • Varškės ir kokoso mišinys: sumaišykite varškę, kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų, grietinę ir kokoso drožles.
  • Aguonų įdaras: naudokite paruoštą arba pasiruoškite patys.
  • Vyšnios: šviežias nuplaukite ir nusausinkite, šaldytų neatšildykite.

3. Formavimas ir kepimas

  • Ant šokoladinės tešlos „šachmatų lentos“ principu išdėliokite varškės mišinį, aguonų įdarą ir vyšnias.
  • Kepkite 170 °C temperatūroje apie 40 minučių, kol pyragas iškeps.
  • Išėmę atvėsinkite ant grotelių.

4. Kremas

  • Sumaišykite miltus, krakmolą, cukrų ir vanilinį cukrų.
  • Storadugniame puode sumaišykite pieną su tryniais, suberkite sausą mišinį.
  • Ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami, virkite, kol sutirštės.
  • Perkelkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir atvėsinkite.
  • Išplakite sviestą, o tada palaipsniui įmaišykite atvėsusį kremo pagrindą.

5. Surinkimas

  • Iškeptą pyragą perpjaukite į dvi dalis.
  • Apatinį lakštą aptepkite kremu, uždenkite antruoju (vyšnių puse žemyn).
  • Aptepkite šonus, o jei norite – ir viršų kremu.
  • Užpilkite glajumi (ištirpintu šokoladu su aliejumi, kaitintu vandens vonelėje).
  • Pyragą palaikykite šaldytuve 10–12 valandų.

Rezultatas: švelnus, purus pyragas su gražiu pjūviu, sodriu skoniu ir nuostabiu aromatu. Puikiai tinka šventiniam stalui.

Šokoladinis pyragas su aguonomis 3
Šokoladinis pyragas su aguonomis 3
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.