Viskas paruošiama vienoje formoje, viename kepinyje, be jokio vargo. Puikus receptas tiek šventei, tiek kasdienai – atrodo įspūdingai, paruošiamas paprastai ir pasižymi tobulu skoniu.
Turinys
Forma: 38 × 26 cm
Svoris: apie 3400 g
Aukštis: 7 cm
Sudedamosios dalys
Tešla:
- kiaušiniai – 4 vnt.
- cukrus – 150 g
- grietinė – 100 g
- pienas – 80 ml
- aliejus – 70 ml
- kakava – 50 g
- kepimo milteliai – 10 g
- miltai – 300 g
Varškės masė:
- varškė (rauginto pieno sūris) – 300 g
- kiaušiniai – 2 vnt.
- cukrus – 50 g
- vanilinis cukrus – 10 g
- grietinė – 100 g
- kokoso drožlės – 100 g
Be to:
- aguonų įdaras – 500 g
- vyšnios – 300 g
Kremas:
- pienas – 600 ml
- tryniai – 2 vnt.
- cukrus – 200 g
- vanilinis cukrus – 10 g
- miltai – 30 g
- krakmolas – 30 g
- sviestas – 200–300 g
Paruošimas
1. Šokoladinė tešla
- Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol masė taps puri ir šviesi.
- Įpilkite pieną, aliejų, grietinę – gerai išmaišykite.
- Suberkite kakavą, kepimo miltelius ir persijotus miltus.
- Išminkykite vientisą, tirštą, blizgią masę.
- Supilkite tešlą į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
2. Įdarai
- Varškės ir kokoso mišinys: sumaišykite varškę, kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų, grietinę ir kokoso drožles.
- Aguonų įdaras: naudokite paruoštą arba pasiruoškite patys.
- Vyšnios: šviežias nuplaukite ir nusausinkite, šaldytų neatšildykite.
3. Formavimas ir kepimas
- Ant šokoladinės tešlos „šachmatų lentos“ principu išdėliokite varškės mišinį, aguonų įdarą ir vyšnias.
- Kepkite 170 °C temperatūroje apie 40 minučių, kol pyragas iškeps.
- Išėmę atvėsinkite ant grotelių.
4. Kremas
- Sumaišykite miltus, krakmolą, cukrų ir vanilinį cukrų.
- Storadugniame puode sumaišykite pieną su tryniais, suberkite sausą mišinį.
- Ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami, virkite, kol sutirštės.
- Perkelkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir atvėsinkite.
- Išplakite sviestą, o tada palaipsniui įmaišykite atvėsusį kremo pagrindą.
5. Surinkimas
- Iškeptą pyragą perpjaukite į dvi dalis.
- Apatinį lakštą aptepkite kremu, uždenkite antruoju (vyšnių puse žemyn).
- Aptepkite šonus, o jei norite – ir viršų kremu.
- Užpilkite glajumi (ištirpintu šokoladu su aliejumi, kaitintu vandens vonelėje).
- Pyragą palaikykite šaldytuve 10–12 valandų.
Rezultatas: švelnus, purus pyragas su gražiu pjūviu, sodriu skoniu ir nuostabiu aromatu. Puikiai tinka šventiniam stalui.