Jums nebereikia daug laiko gaišti renkantis parduotuvėje aukštos kokybės ir skanią grietinę – ją galite pasigaminti patys iš įprasto pieno. Štai, kaip tai padaryti.
Kaip pasigaminti naminės grietinės
Namų šeimininkės parduotuvėje daug laiko praleidžia rinkdamosi grietinę. Mes atkreipiame dėmesį į produkto sudėtį, kainą ir kokybę. Tačiau daug lengviau su tuo nesivarginti, o pasigaminti grietinę namuose – taip būsite tikri, kad produktas yra aukščiausios kokybės, skanus ir be pavojingų priemaišų. Papasakosime, kaip lengvai ir greitai pasigaminti grietinės namuose, net jei turite mažai kulinarinės patirties.
Kaip pasigaminti naminės grietinės
Norėdami pagaminti grietinę pagal šį receptą, jums reikės riebaus naminio pieno. Kad galutinis produktas būtų aukštos kokybės ir skanus, naudokite pieną su dideliu riebalų kiekiu – ruošti iš pirktinio pieno nenaudinga, nes jis jau praėjo atskyrimo etapą ir todėl neduos norimo rezultato.
Pirmiausia reikia užvirinti pieną, o tada supilti jį į stiklinį indą. Tiks bet koks stiklainis ar ąsotis. Leiskite skysčiui atvėsti iki 30–40 laipsnių ir palikite dar 8–10 valandų, kad atsiskirtų grietinėlė. Surinkite ją į atskirą indą, palikite 6–8 valandas šiltoje vietoje, o tada tiek pat laiko šaldytuve.
Paruoštą grietinę galite gauti daug greičiau, jei į pieną ruošimo metu įdėsite kefyro. Tai pagreitina procesą, nes jame yra reikalingų pieno rūgšties bakterijų. Be to, kefyras suteikia grietinei malonų ir šiek tiek sūroką skonį.
Grietinės su kefyru gaminimo procesas nedaug skiriasi nuo pirmojo varianto – pirmiausia surinkite grietinėlę iš pieno, o tada įpilkite šiek tiek kefyro. Naudojant šį metodą, gaminimas užtruks daug mažiau laiko ir pastangų.