Keptas bulves gali iškepti kiekvienas. Tačiau norint pasiekti tobulą rezultatą – skanią traškią plutelę ir švelnią konsistenciją viduje – reikia žinoti, ant ko jas kepti.
Virėjai papasakojo, ant ko kepti bulves, kad jų skonis būtų tobulas.
Atrodytų, kas gali būti lengviau nei keptos bulvės? Tačiau norint, kad jos būtų tikrai skanios – su tobula traškia plutele išorėje ir minkštos viduje – reikia žinoti keletą paslapčių. Kulinarijos ekspertai pasidalijo savo gyvenimo gudrybėmis, kurios pravers kiekvienai namų šeimininkei!
Visų pirma, reikia pasirinkti tinkamą veislę. Kai kurios veislės idealiai tinka bulvių košei gaminti, bet visiškai netinka kepti. Todėl virėjai pataria atkreipti dėmesį į „Red Scarlet“, „Rosara“ arba „Gala“. Šios veislės yra tankios ir keptuvėje nevirsta koše. Tokios bulvės suformuoja tą pačią svajonių auksinę ir traškią plutelę.
Dar vienas svarbus žingsnis, kuris dažnai pamirštamas, – mirkymas. Supjaustę bulves, palikite jas vandenyje 30 minučių, kad išsiskirtų krakmolo perteklius, trukdantis susidaryti skaniai plutelei. Po mirkymo vandenį reikia nupilti, bulves paskleisti ant popierinių rankšluosčių, nusausinti ir tik tada pradėti kepti.
Ir čia kyla klausimas: kuo tiksliai kepti bulves? Vieni renkasi aliejų, kiti – kiaulienos taukus. Viskas skonio reikalas, tačiau norint pasiekti ir plutelę, ir kreminį skonį, ir tobulą tekstūrą viduje, verta derinti dviejų rūšių riebalus.
Pirmiausia reikia užpilti sluoksnį saulėgrąžų aliejaus ir kepti bulves kaip įprasta. Virėjai pataria bulves pasūdyti pačioje pabaigoje, o šiame etape verta įdėti dar vieną ingredientą – sviestą. Tiesiogine prasme vieną gabalėlį, maždaug pusės degtukų dėžutės dydžio. Iškart pajusite kitokį aromatą, kuris pasklis po visą virtuvę. Pluta išliks apetitiška ir traški, o skonis – švelnus ir kreminis.
Šie paprasti, bet svarbūs niuansai – tai paslaptis, kuri paprastas keptas bulves paverčia mažu kulinariniu šedevru, galinčiu sušildyti ne tik skrandį, bet ir sielą. Linkime naujų kulinarinių atradimų ir gardžių patiekalų!
o alyvuogiu aliejus ne geriau?