Šis pyragas tikras atradimas! Jį labai lengva paruošti, o rezultatas pranoksta visus lūkesčius. Subtiliai kvapni tešla, sultingos slyvos ir auksinė karamelės plutelė viršuje. Kepiau jį kartą – ir dabar jis mano mėgstamiausias iš vaisinių pyragų.
Turinys
Ingredientai
Tešlai:
- 3 kiaušiniai
- 1 puodelis cukraus
- žiupsnelis druskos
- 1 pakelis vanilino
- 1 obuolys (smulkiai tarkuotas arba supjaustytas)
- 300 g geriamojo jogurto
- 10 valg. šaukštų su žiupsneliu miltų
- 15 g kepimo miltelių
- 50 g ištirpinto sviesto
- 6 valg. šaukštai augalinio aliejaus
Įdarui:
- 8 slyvos (perpjautos per pusę, be kauliukų)
- 6 valg. šaukštai cukraus (pabarstymui)
Paruošimas
- Giliame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi, druska ir vanile iki purios ir šviesios masės.
- Įpilkite jogurto, supjaustyto obuolio, ištirpinto sviesto ir aliejaus, išmaišykite.
- Miltus persijokite su kepimo milteliais ir atsargiai įmaišykite į tešlą. Maišykite iki vientisos masės.
- Sutepkite kepimo skardą riebalais arba išklokite ją kepimo popieriumi. Išdėliokite slyvų puseles perpjauta puse į viršų. Gausiai pabarstykite cukrumi.
- Užpilkite tešlą ant slyvų.
- Kepkite 180 °C temperatūroje apie 35–40 minučių (iešmelis turėtų išeiti sausas).
- Apverskite gatavą pyragą ir pabarstykite cukraus pudra.