Ruduo – metas pasilepinti naminiais kepiniais, dvelkiančiais cinamonu ir obuoliais. Keksiukai su šiais ingredientais puikiai tinka jaukiems vakarams su artimaisiais, ypač patiekiami su puodeliu karštos arbatos ar kakavos.
Turinys
Rudens keksiukų ingredientai
12 keksiukų:
- 2 puodeliai (250 g) miltų
- 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
- 1 arbatinis šaukštelis malto cinamono
- 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
- 1/2 puodelio (115 g) sviesto, ištirpdyto
- 3/4 puodelio (150 g) cukraus
- 2 dideli kiaušiniai
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
- 1/2 puodelio pieno
- 2 vidutinio dydžio obuoliai, nulupti ir smulkiai supjaustyti
Rinkitės ne per saldžius obuolius (pvz., Auksis, Ligol) – jie suteiks kepiniui gražų kontrastą ir pabrėš prieskonių skonį.
Žingsnis po žingsnio receptas cinamono ir obuolių keksiukams
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Paruoškite keksiukų kepimo formą, ištepdami ją sviestu arba naudodami popierines formeles.
- Atskirame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
- Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi iki putos. Įpilkite ištirpintą sviestą, pieną ir vanilės ekstraktą. Gerai išmaišykite.
- Palaipsniui įmaišykite sausų ingredientų mišinį į skystą masę. Maišykite tik tol, kol ingredientai susimaišys – pernelyg ilgas maišymas padarys keksiukus kietus.
- Įmaišykite supjaustytas obuolių kubeliais (apie 1 cm dydžio).
- Tešlą padalinkite į keksiukų formeles, užpildydami jas dviem trečdaliais. Kepkite 20–25 minutes. Patikrinkite dantų krapštuku – įdūrus į vidurį, jis turėtų išeiti sausas.
- Iškepusius keksiukus palikite formoje 5 minutes, tada perkelkite ant grotelių atvėsti.
Patarimai:
- Galite pridėti žiupsnelį muskatinio riešuto ar kardamono papildomam aromatui
- Viršų galite pabarstyti cinamonu sumaišytu su cukrumi prieš kepimą
- Keksiukai išlieka švieži 2-3 dienas sandariai uždengti kambario temperatūroje
Šviežiai iškepti keksiukai bus nuostabus desertas su arbata ar kakava, suteikiantis šilumos ir jaukumo vėsią rudens dieną.