Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Pabandykite kepti kiaulieną keptuvėje tokiu būdu: neįtikėtinai skani, pjaustosi kaip sviestas!

Kiaulienos troškinimas
3 min. skaitymo

Šis unikalus troškintų kiaulienos kepsnių su grybais receptas, rastas „YouTube“, taps jūsų nauju favoritu! Kiauliena iškepa minkšta, sultinga ir tiesiog tirpsta burnoje, o kartu patiekiamos gaivios kopūstų salotos papildo patiekalą. Sekite šį paprastą receptą, ir jūsų pietūs ar vakarienė bus nepakartojami.

Troškinti kiaulienos kepsniai su grybais ir kopūstų salotomis

Paruošimo laikas: 30 min.
Gaminimo laikas: 60 min.
Bendras laikas: 90 min.
Maistinė vertė: ~500 kcal porcijoje

Ingredientai

Kiaulienos kepsniams:

  • 4 kiaulienos kepsniai (pvz., nugarinė arba sprandinė)
  • 2 valg. šaukštai augalinio aliejaus
  • 1 valg. šaukštas sviesto
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas
  • 3 skiltelės česnako
  • 200 g grybų (pvz., pievagrybiai arba voveraitės)
  • 1 valg. šaukštas miltų
  • 1 arb. šaukštelis džiovinto raudonėlio
  • 200 ml vištienos arba daržovių sultinio
  • Druska ir malti juodieji pipirai pagal skonį

Kopūstų salotoms:

  • ½ nedidelės kopūsto galvos
  • 1 morka
  • 2–3 žalieji svogūnai
  • Sauja šviežių krapų
  • Sauja šviežių petražolių
  • 1 valg. šaukštas granuliuoto cukraus
  • 3–4 valg. šaukštai obuolių sidro acto
  • 3–4 valg. šaukštai vandens
  • 2 skiltelės česnako
  • Druska ir malti juodieji pipirai pagal skonį
Kiaulienos paruošimas kepimui
Kiaulienos paruošimas kepimui

Paruošimo eiga

Kiaulienos kepsniai

  1. Paruoškite kepsnius: Kiaulienos kepsnius pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais iš abiejų pusių.
  2. Įkaitinkite keptuvę: Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite augalinį aliejų ir ištirpinkite sviestą.
  3. Apkepkite kepsnius: Sudėkite kepsnius į keptuvę ir kepkite 3–4 minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus ir taps auksinės rudos spalvos. Iškeptus kepsnius perkelkite į lėkštę ir atidėkite.
  4. Paruoškite daržoves: Svogūną nulupkite, supjaustykite ketvirčiais ir griežinėliais. Česnaką smulkiai supjaustykite. Grybus nuvalykite ir supjaustykite griežinėliais.
  5. Kepkite daržoves: Toje pačioje keptuvėje apkepkite svogūnus, kol suminkštės (apie 3–4 min.). Sudėkite česnaką, maišykite 30 sekundžių, tada suberkite grybus. Kepkite, kol grybai apskrus (apie 5–7 min.).
  6. Paruoškite padažą: Į keptuvę suberkite miltus, gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Supilkite sultinį, pridėkite raudonėlio, druskos ir pipirų pagal skonį. Maišykite, kol padažas pradės tirštėti.
  7. Troškinkite kepsnius: Grąžinkite kepsnius į keptuvę, uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies 15–20 minučių, kol mėsa taps minkšta ir sultinga.

Kopūstų salotos

  1. Paruoškite daržoves: Kopūstą supjaustykite plonais griežinėliais, morką stambiai sutarkuokite. Žaliuosius svogūnus supjaustykite žiedais, krapus ir petražoles smulkiai sukapokite. Viską sudėkite į dubenį.
  2. Paruoškite padažą: Atskirame dubenyje sumaišykite obuolių sidro actą, vandenį, cukrų, smulkintą česnaką, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite, kol cukrus ištirps.
  3. Sumaišykite salotas: Supilkite padažą ant daržovių, gerai išmaišykite ir palikite 5–10 minučių, kad skoniai susigertų.
Kiaulienos kepimas
Kiaulienos kepimas

Patiekimas

Patiekite kiaulienos kepsnius karštus, užpiltus grybų padažu, kartu su gaiviomis kopūstų salotomis. Skanaus!

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.