Svogūnai yra būtinas daugelio patiekalų ingredientas. Tačiau juos dažnai sunku gražiai supjaustyti – gabalėliai išeina nevienodi. Vis dėlto yra paprastas triukas, kuris padės tolygiai supjaustyti svogūnus troškiniams, kotletams ar salotoms.
Jūs išmoksite:
- Kaip lengvai supjaustyti svogūną
- Ką daryti, kad svogūnų kubeliai būtų vienodi
Slapta technika iš „Master Chef“
„Master Chef 13“ dalyvė ir kulinarijos tinklaraštininkė Kateryna Mazurenko pasidalijo triuku socialiniame tinkle TikTok.
Ji teigia, kad norint idealiai supjaustyti svogūną, reikia:
- Nupjauti svogūno viršūnėlę.
- Perpjauti svogūną per pusę.
- Nulupti išorinį sluoksnį.
- Padaryti kelis pjūvius išilgai svogūno, bet ne iki pat apačios (kad jis neiširtų).
- Tuomet svogūną supjaustyti įprastai – gausite gražius, vienodus kubelius.
Kaip smulkiai supjaustyti svogūną
Jei receptui reikia dar smulkesnių gabalėlių (pavyzdžiui, padažams ar faršui), galima naudoti tą pačią techniką, tačiau papildomai įpjauti svogūno puselę horizontaliai, giliau, tada perpjauti įprastai.
Tokiu būdu svogūnas susmulkinamas greitai ir be vargo, o visi gabaliukai išlieka tolygūs.
Žiūrėkite vaizdo įrašą:
@katya_rybalka Як ідеально нарізати цибулю? #катярибалка #кулінарнілайфхаки #мастершеф ♬ Funky Jive – Miniotto